Mozaic

În ediția din acest an a Galei Hop de la Alba Iulia vor concura 26 de dansatori

Fotografie de arhivă

Aproape 30 de dansatori vor concura la cele două secțiuni din cadrul Galei Tânărului Actor Hop, care va avea loc la începutul lunii septembrie la Alba Iulia, program al UNITER aflat sub direcția artistică a coregrafului şi dansatorului Gigi Căciuleanu.

Tema ediției din acest an este „Teatru coregrafic. DansActorul ca fenomen al teatrului actual”, cu mottoul „Caragiale – o lume în mişcare”.

„Ediția cu numărul 24 a Galei Tânărului Actor Hop – program al UNITER aflat sub direcția artistică a coregrafului şi dansatorului Gigi Căciuleanu – se va desfăşura la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia, în perioada 2-4 septembrie. (…) 26 de tineri dansatori vor concura pentru trofeele Hop şi vor demonstra în 10 minute (secțiunea Individual) sau 15 minute (secțiunea Grup) că monologul sau dialogul lui Caragiale, pus pe mişcare, creează un univers coregrafic autentic. Vor demonstra că universul lui Caragiale este o lume în mişcare. Peste timp şi spațiu”, se menționează în comunicatul UNITER.

Publicul este invitat, până atunci, să-i cunoască pe artişti şi să urmărească campania online Gala Hop. Votează DansActorul anului 2021.

Astfel, zilnic, în perioada 12 august – 2 septembrie, cei 11 artişti de la secțiunea Individual şi cei 15 artişti de la secțiunea Grup se prezintă prin scurte filme realizate de ei înşişi.

„În zilele de 2 şi 3 septembrie, de la ora 18.00, publicul poate urmări concursul din sala de spectacol a Casei de Cultură a Studenților sau transmisiunea în direct pe site-ul https://galahop.uniter.ro/, contul de Facebook al Galei HOP (https://www.facebook.com/GalaHopGalaTanaruluiActor), contul de YouTube al UNITER (UNITER Romania) şi apoi, în 4 septembrie, până la ora 16.00 are timp să voteze dansatorii preferați pe www.galahop.uniter.ro”, mai arată sursa citată.

Premiul Publicului va fi anunțat în cadrul festivității de decernare a premiilor, sâmbătă, 4 septembrie, ora 19.00.

Biletele pentru spectacol se vor pune în vânzare la Casa de bilete a Teatrului „Prichindel” din Alba Iulia.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.