Sănătate

O femeie nevaccinată este primul caz de infectare cu tulpina Delta din județul Alba

Primul caz din Alba de infectare cu tulpina Delta a virusului SARS-CoV-2 a fost confirmat joi, prin rezultatul de laborator, la o femeie de 53 de ani, nevaccinată, diagnosticată în 19 iulie și care a declarat ca localitate de infectare municipiul Sebeș, a anunțat Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba.

„Astăzi a fost primit de la Laboratorul de testare din Târgu Mureș primul rezultat confirmat cu tulpina Delta din județul Alba (…). Este vorba despre o femeie în vârstă de 53 de ani, nevaccinată, fără comorbidități, confirmată în 19.07.2021, care a declarat ca localitate de infectare Sebeș – infectare comunitară”, a transmis directorul executiv al DSP Alba, Alexandru Sinea.

Potrivit acestuia, femeia nu a necesitat spitalizare.

La vremea respectivă, DSP Alba informa că în Sebeș au fost depistate trei cazuri într-un focar familial. Toți cei trei erau nevaccinați și au declarat ca loc de infectare comunitatea.

În ultimele două săptămâni, în municipiul Sebeș au fost depistate cu virusul SARS-CoV-2 zece persoane, cel mai mare număr dintr-o unitate administrativ-teritorială din Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.