Social

Peste 7 milioane de lei pentru „O nouă viață în ‘Lumea Nouă’ – Alba Iulia”

Fotografie de arhivă

Peste 7,3 milioane de lei, majoritatea bani nerambursabili, vor fi investiți în cadrul proiectului „O nouă viață în ‘Lumea Nouă’”, lansat joi la Alba Iulia, în oferirea de servicii sociale, socio-medicale si culturale pentru câteva sute de persoane din zona marginalizată a societății.

„În acord cu titlul proiectului, chiar îmi doresc ca oamenii din zona ‘Lumea Nouă’ să simtă cu adevărat o schimbare în viața lor, la sfârşitul implementării acestuia. Este unul dintre proiectele Primăriei care iese din zona abstractă şi vine cu soluții personalizate pentru nevoile reale ale copiilor, tinerilor, vârstnicilor din această comunitate. În acelaşi timp, este una dintre pârghiile prin care ne asigurăm că vom creşte atractivitatea zonei din punct de vedere ocupațional, recreativ, al calității vieții, dar şi că vom stimula comunitatea din această zonă să contribuie la dezvoltarea municipiului”, a afirmat, potrivit unui comunicat transmis Agerpres, primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleşa.

Vor fi oferite, gratuit, servicii sociale, socio-medicale si culturale în cadrul unui Centru multifuncțional, sprijin pentru copii să urmeze şcoala, consultații medicale gratuite, participare la competiții sportive etc.

Prin proiectul „O nouă viață în ‘Lumea Nouă’ – Alba Iulia”, 360 persoane vor fi consiliate profesional, 180 de persoane vor fi instruite profesional prin intermediul a minimum 12 sesiuni de cursuri organizate şi desfăşurate în meserii cu căutare pe piața muncii, 180 de persoane vor beneficia de mediere pe piața muncii, din care 90 de persoane vor fi angajate, 455 persoane vor beneficia de servicii sociale şi socio-medicale, iar alte 200 de persoane de servicii medicale de specialitate.

De asemenea, 720 de persoane vor beneficia de servicii sociale, socio-medicale, medicale si culturale în cadrul unui Centru multifuncțional.

Un număr de 30 de copii vor fi sprijiniți pentru creşterea accesului şi participării la programe educaționale.

Nu în ultimul rând, 720 de persoane vor participa la campaniile de informare şi educare, competiții sportive şi acțiuni de voluntariat.

Proiectul, derulat de Municipiul Alba Iulia, în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială Alba Iulia şi cu Liceul Tehnologic “Alexandru Domşa” Alba Iulia, se va derula până la finalul anului 2023.

Obiectivul general al proiectului este reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială din Zona Urbană Marginalizată Alba Iulia, în care există populație aparținând minorității rome.

Proiectul „O nouă viață în ‘Lumea Nouă’”are o valoare totală de 7,3 milioane de lei, din care valoarea asistenței financiare nerambursabile este de peste 7,1 milioane de lei. El este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.