Social

Violența conjugală, un fenomen la ordinea zilei în zona rurală și a urbanului mic

Fotografie de arhivă

Violența conjugală se dovedește un fenomen „rezistent” în societatea românească, în special în zona rurală și a urbanului mic. În județul Alba, doar într-o singură zi, polițiștii au înregistrat nu mai puțin de trei plângeri vizând astfel de infracțiuni. Asta, în ceea ce privește faptele care au fost reclamate de către victime.

Un prim astfel de caz a fost seizat miercuri seara, la Poliția municipiului Sebeș. O femeie de 45 de ani din comuna Mihalț, care locuiește fără forme legale în municipiul Sebeș, a reclamat faptul că soțul său se manifestă violent. Polițiștii au constat că, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, bărbatul, în vârstă de 43 de ani, ar fi provocat scandal și și-ar fi amenințat soția. Bărbatul s-a ales și cu dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunilor de violență în familie și amenințare.

Într-un alt caz, polițiștii din Ighiu au fost sesizați de către o femeie, de 47 de ani, din comuna Ighiu, cu privire la faptul că, în perioada 6 – 10 august 2021, ar fi fost amenințată, cu acte de violență, de către soțul ei, cu care se află în divorț. Și acesta s-a ales cu un dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare.

În dimineața aceleiși zile, în jurul orei 4, polițiștii din Alba Iulia au fost sesizați, de către o femeie, de 30 de ani, din municipiul reședință de județ, cu privire la faptul că, ar fi primit amenințări cu moartea, prin intermediul unei rețele de socializare, de la un bărbat, de 30 de ani, din Alba Iulia. Deși în acest caz nu a fost vorba despre violență în familie, tânărului i s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare

Măsura comună luată de polițiști în aceste trei cazuri a fost emiterea unui ordin de protecție provizoriu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.