Administrație

Alba Iulia. Începe asfaltarea străzii Carpenului din Pâclișa

„Începem asfaltările pe strada Carpenului din Pâclișa”, a anunțat, vineri dimineața, pe contul său de Facebook, primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.

Primarul admite că lucrările de investiții în infrastructură produc „mult disconfort” și cere cetățenilor îngăduința pentru a recupera întârzierile în acest domeniu.

„Alba Iulia este un oraș care uneori a pierdut bătălia cu timpul, nervii și frustrarea celor care au văzut că lucrările se desfășurau, uneori, greoi. Lucrăm pe foarte multe fronturi pentru a recupera timpul pierdut în ultimii ani și sper ca în viitor să putem recupera inclusiv din frustrările dumneavoastră, punând în loc încrederea că lucrurile încep să se miște”, afirmă edilul.

Potrivit acestuia, au fost demarate lucrările de pregătire a drumului, în vederea asfaltării, pe strada Carpenului din Pâclișa, lucrare realizată de o societate cu sediul în Cluj-Napoca, valoarea contractului de execuție fiind de 4,35 milioane de lei.

„Aici se intervine în cadrul contractului de lucrări pentru realizarea infrastructurii drumului, după finalizarea lucrărilor de înlocuire a conductelor de distribuție gaze naturale, care se desfășoară pe același sector de drum și a introducerii canalizării, lucrări desfășurate de către Apa CTTA și E-On Gaz. Este vorba de aproape 1,5 km de drum, cu o lățime a carosabilului de 6,00m și 2 trotuare pietonale de câte 1,00m. De asemenea, este vorba de 46 de stâlpi de iluminat, iar podul peste valea Pâclișei în lungime de 6,00m este deja finalizat. Acest obiectiv este realizat cu finanțare din bugetul local”, a mai explicat Gabriel Pleșa.

Termenul final de execuție al tuturor lucrărilor este luna mai 2022.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.