Administrație

Consiliul Județean vrea să elaboreze o Strategie de vizitare a ariilor naturale protejate

Autoritățile din Alba, județ în care un sfert din teritoriu are statut de arie naturală protejată, intenționează să realizeze o Strategie de vizitare a ariilor naturale protejate, bazată pe protecție și conservare, având drept moto „Luați cu voi doar amintiri prin imagini și lăsați doar urma pașilor!”.

„Ţinând cont de faptul că 25% din teritoriul județului Alba are statut de arie naturală protejată, care reprezintă un potențial considerabil pentru un turism responsabil – Ecoturism/Turism de aventură/Turism în mediu sălbatic și campare – Consiliul Județean Alba a luat decizia abordării acestui potențial prin realizarea unei Strategii de vizitare a ariilor naturale protejate, bazată pe protecție și conservare, având drept moto: ‘Luați cu voi doar amintiri prin imagini și lăsați doar urma pașilor!’”, se menționează într-un comunicat transmis, vineri, Agerpres.

Una dintre direcțiile de acțiune ale Strategiei de Dezvoltare și Promovare Turistică este organizarea actorilor pe domeniile de interes, prin stabilirea misiunii și rolului lor în elaborarea și implementarea planurilor de acțiune din cadrul strategiei. Constituirea grupurilor de lucru se face pe domenii de expertiză, realizând acțiuni sau propuneri de acțiuni armonizate pe fiecare domeniu în parte.

Potrivit comunicatului, Consiliul Județean Alba a organizat recent o întâlnire-dezbatere având ca temă dezvoltarea și promovarea turismului verde – ecoturismul, în vederea elaborării Strategiei de dezvoltare și promovare turistică a județului Alba 2021 – 2028. Întâlnirea, prezidată de către președintele CJ, Ion Dumitrel, și vicepreședintele CJ Dumitru Fulea, a avut un caracter hibrid, cu invitați față în față, dar și on-line, având în vedere necesitatea respectării restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus.

„Discuțiile au fost constructive și reprezintă un important punct de plecare pentru elaborarea unui plan de acțiune. De altfel, președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a transmis un mesaj pe această temă celor prezenți: ‘Aceasta nu este strategia unei instituții, ci a tuturor locuitorilor județului Alba. Trebuie s-o facem împreună, cu efectele pe care ni le dorim, fără ca intervenția noastră să aducă vreun prejudiciu cadrului natural’”, arată sursa citată.

Dezbaterile cu privire la elaborarea Strategiei turistice a județului Alba vor urma și pe celelalte domenii de interes, cu reunirea actorilor cu activitate în respectivele domenii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.