Administrație

Aiud. Polițiștii locali trebuie să facă dovada că pot să-și îndeplinească atribuțiile prin testări individuale

Poliția Locală are atribuții importante în viața unei comunități, angajații săi intervin la solicitările cetățenilor la evenimentele semnalate telefonic, constată contravenții şi aplică sancțiuni pentru încălcarea normelor legale sau veghează în general la buna aplicare a regulilor de conviețuire, se arată într-un comunicat al Primăriei municipiului Aiud.

Ca atare, polițiștii locali își pot duce la îndeplinire atribuțiile doar dacă sunt excelent pregătiți din punct de vedere teoretic și fizic, afirmă reprezentanții municipalității.

„Considerăm că se impune o pregătire mai temeinică a polițiștilor locali care acționează în municipiul Aiud. Am primit semnale că unii dintre aceștia nu-și cunosc întru-totul atribuțiile de serviciu sau legislația în vigoare, aspect care conduce la o aplicare greșită a legii sau o neaplicarea a legii în lipsa cunoașterii acesteia”, mai spun reprezentanții autorității, care anunță că s-a decis ca, anual, „cunoștințele polițiștilor locali din municipiul Aiud vor fi testate (…) printr-un examen scris”.

Mai mult, mai precizează comunicatul, aptitudinile fizice vor fi evaluate printr-o probă sportivă. „Scopul acestor examinări anuale este să avem un corp al polițiștilor locali mult mai bine pregătiți decât în prezent. Un corp pe care cetățenii să știe că se pot baza atunci când este cazul”, mai adaugă comunicatul municipalității.

„În acest sens executivul local va propune Consiliului Local Aiud stabilirea unor condiții specifice pentru evaluarea activității poliției locale. Examinarea periodică din punct de vedere teoretic și fizic poate reprezenta un element determinant pentru buna activitate a Poliției Locale. Polițiștii locali vor fi obligați la un studiu individual al legii și la o bună condiție fizică, aspecte care conduc la o conduită profesionistă, respectiv la o mai mare siguranță pentru cetățeni”, încheie reprezentanții Primăriei municipiului Aiud.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.