Economie

Mesaj Ro-Alert transmis în urma incendiului de la depozitul de materiale reciclabile din Alba Iulia

Locuitorii din Alba Iulia și localitățile învecinate au primit marți un mesaj Ro-Alert, în urma incendiului care a cuprins un depozit de materiale reciclabile, prin care li se recomandă să închidă ușile și ferestrele, să astupe gurile de aerisire și să oprească funcționarea instalațiilor de ventilație sau climatizare.

„Incendiu major cu degajări mari de fum produs la Depozitul de material plastic în municipiul Alba Iulia strada Al.I.Cuza nr. 28. Lăsați libere căile de acces pentru accesul forțelor de intervenție. Respectați recomandările dispuse de autorități, inclusiv a celor care presupun evacuarea din zona expusă, restricții rutiere sau rute ocolitoare. Luați măsuri de autoprotecție. Închideți ușile și ferestrele, astupați gurile de aerisire și opriți funcționarea instalațiilor de ventilație sau climatizare”, se arată în mesajul Ro-Alert.

Șeful Gărzii de Mediu – Alba, Dănuț Hălălai, a afirmat că societatea care deține depozitul unde se manifestă focul este autorizată din punct de vedere al protecției mediului. El a susținut că nu au fost depășiri semnificative ale indicatorilor de calitate a aerului.

Un depozit de deșeuri reciclabile din Alba Iulia a fost cuprins marți de flăcări, fumul provocat de acesta putând fi observat de la câțiva kilometri distanță.

Incendiul se manifestă cu flacăra vizibilă și cu degajare mare de fum.

„La prima evaluare, suprafața aproximativă pe care se manifestă incendiul este de 2.000 mp”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba.

Pe lângă cele trei autospeciale cu apă și spumă și autoscara mecanică cu care intervin pompierii din Alba Iulia, au fost trimise în sprijin încă șase autospeciale de la ISU Sibiu, ISU Hunedoara, ISU Bihor, ISU Cluj, ISU Timiș.

Traficul rutier a fost oprit în zonă, pe DN 1 la ieșirea din municipiul Alba Iulia către Teiuș, pentru desfășurarea intervenției de lichidare a incendiului care se manifestă la nivelul depozitului.

Fumul dens poate fi observat din centrul municipiului Alba Iulia. Depozitul este situat la marginea orașului, în imediata apropiere a unei fabrici de cablaje și a unui centru comercial.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.