Politică

Dan Vîlceanu este noul ministru al Finanțelor. Peședintele PNL, Ludovic Orban, a votat împotriva numirii lui

Președintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul de numire a lui Dan Vîlceanu în funcția de ministru al Finanțelor.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, la data publicării acestui decret în Monitorul Oficial, încetează efectele Decretului nr. 825/2021 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar publicat în Monitorul Oficial la 8 iulie.

Dan Vîlceanu a depus, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestire în funcția de ministru al Finanțelor, în fața președintelui Klaus Iohannis.

Președintele PNL, Ludovic Orban, consideră că răspunderea integrală pentru propunerea lui Dan Vîlceanu pentru funcția de ministru al Finanțelor îi aparține premierului Florin Cîțu și susținătorilor lui.

Orban și-a justificat votul împotriva desemnării lui Dan Vîlceanu, în ședința Biroului Politic Național (BPN) al PNL, prin faptul că nu a putut să parcurgă toată procedura de analiză și verificare.

„Prin votul dat ca președinte al PNL mi-am exprimat rezerve extrem de serioase față de această candidatură. Domnul prim-ministru Florin Cîțu în toate aparițiile publice a spus că susține competența, integritatea. Din punctul meu de vedere, există riscuri cu privire la această desemnare, din cauza asta mi-am exprimat votul împotrivă. De asemenea, am votat împotrivă pentru ca opinia publică să știe foarte clar că răspunderea integrală pentru această desemnare îi aparține premierului Cîțu și celor care au convocat BPN, care sunt susținătorii domnului Cîțu”, a afirmat Orban, miercuri, după ședința BPN.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.