Economie

Investiție într-o nouă fabrică la Cisnădie, care furnizează piese pentru Bosch, Emerson sau DeLonghi

ProMold a inaugurat o nouă hală de producție, în suprafață de 350 mp. Inginerul sibian Sergiu Opriș a investit aproximativ 250.000 de euro în cea mai nouă unitate de producție din orașul Cisnădie.

Săptămâna trecută, în prezența oficialităților și a unui număr mare de invitați, ProMold a inaugurat noua hală unde se produc piese metalice de precizie pentru clienți precum Bosch, Emerson sau DeLonghi. Parteneri de afaceri, rude și prieteni au ținut să fie alături de Sergiu Opriș în cel mai important moment al carierei sale de până acum. Viceprimarul orașului Cisnădie, Mihai Filip, a tăiat panglica împreună cu Sergiu Opriș și l-a felicitat pentru realizare. „Chiar sunt mândru că la 30 de ani a avut acest curaj, în perioada aceasta destul de grea în România, și îi doresc succes!”, a spus reprezentantul administrației locale. Evenimentul a inclus un tur al fabricii, amenajată la cele mai moderne standarde în domeniu, un cocktail și un program muzical oferit de Dan Bălășoiu.

Nivel ridicat

Tânăr și ambițios, fondatorul ProMold a achiziționat compania în întregime, în luna decembrie a anului trecut, cu dorința să o dezvolte și să ridice standardul.

„Îmi doresc foarte tare ca această fabrică să fie oglinda a ceea ce am făcut până acum în viață. Eu am fost în corporație timp de 7 ani, iar ultimii 4 ani am condus un departament tehnic, o matrițerie. Ei bine, exact asta am vrut să creăm în Cisnădie – pe str. Transilvaniei nr. 5 – dar la un alt nivel! Este o ambiție personală. Am fost asociat până în 2020, am fondat firma cu un alt asociat în 2019, iar în decembrie am cumpărat-o integral din dorința de-a o duce la un alt nivel. Facem eforturi mari pentru a păstra un standard ridicat. Momentan lucrăm la încărcare de un schimb pe fiecare utilaj, iar planul este să încărcăm utilajele în trei schimburi”, a mărturisit Sergiu Opriș.

Planuri de viitor

În prezent, fabrica ProMold are o echipă de șase specialiști, iar perspectivele vizează o dezvoltare a portofoliului de clienți cu noi parteneri precum Tesla sau Daimler, în paralel, desigur, cu extinderea unității de producție până la o suprafață de 1.000 mp.

„ProMold este o fabrică unde producem piese metalice, indiferent că e vorba de inox, aluminiu, oțel sau cupru. Avem mai multe procese de prelucrare: strunjire, frezare, eroziune, rectificare plană, rectificare rotundă. De asemenea, realizăm mentenanță și reparații pentru matrițe de injecții. Momentan producem pentru clienți precum Bosch, Emerson, DeLonghi, Bilstein, Jaeggi Industries sau Marquardt, iar planul este ca în următoarea perioadă să stăm la masă cu clienți precum Tesla, Porsche sau Daimler”, a dezvăluit Sergiu Opriș.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.