Sănătate

Molima în tabără. 14 cazuri pozitive de CoViD-19, din care 13 la copii

13 cazuri de CoViD-19 au fost depistate în rândul unor copii cu vârste cuprinse între 11 şi 18 ani, din mai multe județe, care au frecventat o tabără din Alba, fiind confirmat pozitiv şi un supraveghetor, a informat, joi, Direcția de Sănătate Publică (DSP).

Potrivit sursei citate, în perioada 2-19 august au fost depistate 14 cazuri pozitive de CoViD-19 care au legătură cu o tabără organizată de o societate comercială din Alba, amendată cu 10.000 de lei pentru neexecutarea operațiunilor de curățenie şi/sau dezinfecție a utilajelor, ustensilelor, suprafețelor de lucru în condițiile stabilite de normele igienico-sanitare în vigoare.

„Blocul alimentar, spațiile de depozitare a materiilor prime şi auxiliare folosite la prepararea hranei sunt neigienizate, paviment necurățat, mobilier întreținut necorespunzător, pereți cu frecvente pânze de păianjen, veselă şi echipamente neigienizate, spații frigorifice neigienizate. În ceea ce priveşte condițiile de cazare s-a constatat neigienizarea corespunzătoare a camerelor şi a grupurilor sanitare. De asemenea, nu s-a putut face dovada efectuării analizelor/examenelor medicale periodice pentru personal, lipsa produselor biocide necesare dezinfecției”, se menționează într-un comunicat transmis de către DSP Alba.

Inspectorii DSP au stabilit, după controlul efectuat joi la tabăra din Ighiu, ca termen de remediere a deficiențelor data de 21 august, în caz contrar impunându-se suspendarea activității unității.

„În perioada 2-19 august 2021 au fost depistate 14 cazuri pozitive COVID-19 care au legătură cu unitatea controlată, 13 la copii care au frecventat tabăra şi un caz la un supraveghetor din cadrul taberei, acesta având domiciliul în alt județ, dar care, urmare a anchetei epidemiologice, a fost alocat județului Alba. Toate celelalte 13 cazuri au fost alocate altor județe din țară (Suceava şi Argeş) şi capitalei, întrucât în urma anchetelor epidemiologice a fost stabilit, conform declarațiilor persoanelor pozitive şi a supraveghetorilor, că la intrarea în tabără cei 13 prezentau simptomatologie specifică sau erau contacți direcți ai celor care prezentau simptomatologie până la momentul intrării în tabără. Precizăm că cele 13 cazuri pozitive au fost testate după plecarea din tabără în județele de domiciliu”, se precizează în comunicat.

Conform sursei citate, inspectorii DSP au dispus organizatorilor taberei efectuarea riguroasă a triajului epidemiologic, precum şi prezentarea la intrarea în tabără a unui test negativ CoViD-19.

DSP Alba va efectua din nou un control al unității sâmbătă şi va monitoriza permanent activitatea taberei, astfel încât sănătatea participanților şi a personalului supraveghetor să nu fie pusă în pericol şi pentru a evita răspândirea cazurilor de CoViD-19, se mai arată în comunicatul citat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.