Administrație

Primăria Aiud pregătește regulamentul bugetării participative

A fost lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre privind aprobarea regulamentului procesului de bugetare participativă din municipiul Aiud, anunță Primăria locală.

Bugetarea participativă este un proces pe care Municipiul Aiud intenționează să îl deruleze, care își propune implicarea directă a cetățenilor în procesul de decizie pentru stabilirea modului în care sunt cheltuiți o parte din banii publici în raport cu nevoile locale. Este un proces deschis, transparent și inovativ de a distribui fondurile publice în mod echitabil, acolo unde comunitatea decide prin vot liber.

Prin intermediul unei platformei informatice, cetățenii municipiului Aiud, care au cel puțin 16 ani împliniți, pot să propună proiecte menite să îmbunătățească Aiudul sau să voteze proiecte depuse de alți cetățeni.

Vor fi selectate pentru finanțare proiectele care întrunesc cel mai mare număr de voturi, indiferent de domeniu, pornind de la cel mai votat proiect în ordine descrescătoare în limita bugetului alocat procesului de bugetare participativă.

Cei interesaţi pot prezenta în scris în perioada 01.09.2021 – 14.09.2021, propuneri, sugestii și opinii cu caracter de recomandare, de luni până joi între orele 08.00 – 16.00 și vineri între orele 8.00 – 14.00 la registratura Primăriei Municipiului Aiud, str. Cuza Vodă, nr.1, prin fax la nr. 0258/861280 sau prin e-mail la adresa trdeciz@aiud.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.