Social

Sprijin pentru o turistă cu probleme medicale aflată în Râpa Roșie

O turistă din Brăila aflată sâmbătă în rezervația geologică Râpa Roșie, în „Canionul” României, a avut nevoie de ajutor medical, după ce a prezentat o stare generală alterată, ea fiind transportată la bază cu o aleză.

„SMURD Sebeș a fost solicitat să intervină pentru acordarea primului ajutor medical în localitatea Sebeș, zona Râpa Roșie. Din informațiile preliminare ar fi fost vorba despre o persoană de sex feminin, turistă, cu SGA (stare generală alterată), din județul Brăila. La sosirea echipajului SMURD în zona locului solicitării, au constatat faptul că victima se afla la aproximativ 500 de metri distanță de drumul principal, într-o zonă greu accesibilă. După evaluarea primară a victimei, aceasta prezenta o stare generală alterată, fiind nevoie ca transportul acesteia să fie făcut cu o aleză”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Alba.

Din cauza drumului greu accesibil și foarte abrupt, pentru ca transportul victimei să se poată face în siguranță, au venit în ajutorul echipajului SMURD și patru subofițeri, tot de la Garda de intervenție Sebeș.

„După ce echipajele trimise la locul solicitării au reușit să coboare victima, aceasta a fost predată echipajului SMURD, ulterior fiind transportată la Spitalul Municipal din Sebeș. Victima se află în afara oricărui pericol”, a precizat ISU Alba.

Râpa Roșie este o rezervație geologică cu o suprafață de 10 hectare. Pereții săi au înălțimi cuprinse între 80 și 100 de metri. Apa a săpat pe un substrat variat (pietrișuri, nisipuri cuarțoase, gresii) forme ciudate: coloane, turnuri, piramide – toate de culoare roșiatică, potrivit site-ului dedicat acestei rezervații.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.