Economie

Guvernul a aprobat 3 miliarde de lei pentru finalizarea lucrărilor finanțate prin PNDL II

Fotografie de arhivă

Se pregătește PNDL III („Anghel Saligny”), deși PNDL II nu s-a terminat încă. Guvernul a aprobat, miercuri, în şedință, Ordonanța de urgență care prevede finanțarea suplimentară cu 3 miliarde de lei, de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administrației, a proiectelor aflate în derulare prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a II-a

Ministrul Cseke Attila a precizat că suplimentarea de buget este menită să acopere costurile majorării prețurilor la materiale de construcții şi pentru salarii.

„Sprijinul financiar urmăreşte deblocarea acelor investiții care riscă să fie întrerupte din cauza cheltuielilor crescute. Avem în prezent 4.423 de investiții în diferite stadii de construcție. Sprijinim proiectele comunităților locale şi am luat această măsură pentru a asigura finalizarea acestor investiții”, a precizat Cseke Attila, potrivit unui comunicat de presă al MDLPA.

Beneficiarii care doresc suplimentarea sumelor alocate prin contractele de finanțare prin PNDL etapa a II-a trebuie să depună o solicitare, însoțită de o notă justificativă, în termen de 30 zile de la data intrării în vigoare a OUG.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.