Economie

Lucrările la „Transalpina Apusenilor”, tărăgănate din cauza creșterii costurilor

„Transalpina Apusenilor”, drumul care urmează să lege localități izolate din Munții Apuseni, precum Mogoș, Râmeț, Ponor și Bucium, de Autostrada Sebeș-Truda, lung de peste 78 de kilometri, este foarte întârziată față de graficul de execuție, lucrarea fiind finalizată doar în proporție de 30%.

Potrivit vicepreședintelui Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan, citat de Europafm.ro, lucrările la Transalpina de Apuseni nu înaintează conform așteptărilor. Principalele materiale folosite de constructor s-au scumpit și cu 80%, iar autoritatea contractantă nu are nicio posibilitate legală să corecteze diferențele de preț.

Speranța ar fi într-o ordonanță guvernamentală care să actualizeze cifrele pentru materiale precum fier beton, ciment, bitum și carburanți. Într-o singură zi, utilajele consumă peste 4.000 de litri de combustibil.

Pentru a reuși să onoreze contractul până în 2023, constructorul depinde de un act adițional, cu prețuri actualizate la materialele de construcții, dar care nu poate fi încheiat în lipsa ordonanței de Guvern, atât de așteptată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.