Economie

Întâlnire la Alba Iulia pentru pregătirea luptei împotriva fraudei cu achiziții intracomunitare

În perioada 25-27 august, în cadrul Proiectului RAISA, finanțat de către Comisia Europeană – Oficiul de Lupta Antifraudă, aferent Programului Hercule III – Pregătire împotriva fraudei, Inspectoratul de Poliție Județean Dolj organizează, în municipiul Alba Iulia, o întâlnire de lucru.

La această activitate participă specialiști de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratelor Județene de Poliției Alba, Arad, Brașov, Mehedinți, Giurgiu, Direcției Regionale de Poliție Vidin și Direcției Regionale de Poliție Vratsa din Bulgaria, Inspectoratului de Poliție Județean Bekes – Ungaria dar și reprezentanți ai autorităților vamale din România – Direcția Regională Vamală Craiova, Bulgaria – Direcția Vamală Lom și Ungaria – Agenția Națională Vamală și Fiscală.

Proiectul RAISA are drept scop creșterea conștientizării și îmbunătățirea metodelor de lucru ale actorilor implicați în lupta împotriva fraudei cu achiziții intracomunitare care afectează bugetul UE. Acest workshop este cea de-a doua activitate din cadrul proiectului amintit anterior, iar în cadrul lucrărilor vor fi prezentate aspecte referitoare la cadrul legal privind achizițiile intracomunitare în U.E., respectiv evoluția înregistrată în acest domeniu, din perspectiva fiecărei instituții participante, precum și modul de acțiune al structurilor implicate în constatarea și cercetarea activităților ilicite din domeniul de referință.

La lucrări vor lua parte și experți ai Departamentului pentru Luptă Antifraudă, Direcției Generale Antifraudă Fiscală, precum și speakeri din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice – Inspectoratul General al Poliției Române.

Prin problemtica abordată, se urmărește pregătirea teoretică a celor prezenți privind identificarea unor metode și tehnici eficiente, comune, precum și îmbunătățirea competențelor reprezentanților instituțiilor de aplicare a legii din România, Ungaria și Bulgaria implicate în lupta împotriva fraudei cu achiziții intracomunitare.

Un alt obiectiv, care va fi atins, privește facilitarea schimbului de informații, de experiență și bune practici, pentru a contura o imagine clară a situației existente în țările participante și pentru a consolida cooperarea internațională și interinstituțională.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.