Sănătate

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia se pregătește de valul 4 de CoViD-19

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia a organizat un spațiu adecvat pentru evaluarea medicală a pacienților diagnosticați cu noul coronavirus, care pot beneficia de investigații medicale. 

Evaluările medicale pentru pacienții confirmați cu CoViD-19 se fac prin internare de zi, în zilele de luni și joi, începând cu ora 15.00 (și până seara, în funcție de caz), însă programarea prealabilă este obligatorie. Programul va fi extins, în funcție de numărul de cazuri și de evoluția pandemiei. La prezentare, pacienții trebuie să
aducă biletul de trimitere de la medicul de familie.

Când este necesară evaluarea pacientului diagnosticat cu CoViD-19?

În cazul în care prezintă o formă simptomatică a bolii sau se cunoaște cu boli asociate, pacientul trebuie să-și consulte medicul de familie privind necesitatea de a vă programa pentru evaluare. Dacă medicul de familie consideră că este necesară evaluarea, este bine ca pacientul să se programeze încă din primele zile. Dacă totuși
simțiți că starea de sănătate a acestuia se agravează, se impune un apel la 112 pentru a fi trimis un echipaj de ambulanță în vederea prezentării în cel mai apropiat serviciu UPU/CPU.

Pacientul diagnosticat cu CoViD-19 va benefiia de analize de sânge pentru a se evalua impactul pe care îl are virusul asupra organismului: analize de sânge (hemoleucogramă, teste biochimice, teste de coagulare, teste de inflamație), electrocardiogramă. De asemenea, se va efectua o radiografie pulmonară, pentru a identifica o posibilă afectare a plămânilor. Toate acestea vor fi însoțite de o consultație medicală. 

Medicii de familie ai pacienților vor primi biletele de externare ce conțin rezultatele și recomandările medicale în urma evaluării, prin mijloace electronice (de regulă prin e-mail).

Este necesară internarea continuă în spital?

Internarea continuă într-un spital sau o secție CoViD nu este obligatorie, însă, în funcție de simptomele prezentate și de starea de sănătate a pacientului, medicul de specialitate sau medicul de familie poate recomanda internarea. Pacienții trebuie să țină legătura cu medicul de familie și să respecte recomandările acestuia.

Internarea în spital este recomandată în situația formelor medii sau severe ale bolii (cu afectarea pulmonară-pneumonie) care, deși nu sunt atât de frecvente, pot să
conducă la agravarea bruscă a stării de sănătate sau în situația în care pacientul are boli asociate, ce pot constitui factori de risc privind deprecierea stării de sănătate. În aceste situații internarea este necesară pentru a primi tratamentul corespunzător și pentru a vă putea urmări pas cu pas evoluția.

Pacienții vor primi toate informațiile suplimentare la numărul de telefon 0762 471 617 la care se realizează și planificările.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.