Administrație

Alba Iulia. „Vinerea verde” și un nou îndemn la adoptarea unor mijloace de transport alternative

Angajații Primăriei municipiului Alba iulia promovează în continuare utilizarea mijloacelor de transport alternative în cadrul inițiativei vinerea verde, se arată într-o informare publică a instituției.

„Un oraș ca Alba Iulia poate fi străbătut cu ușurință pe jos, cu bicicleta sau cu alte mijloace de transport alternative, motiv pentru care încurajăm șoferii să trateze cu responsabilitate și respect fiecare participant la trafic, pentru a se deplasa în siguranță. Acest lucru este necesar până când se vor finaliza proiectele dedicate creării de noi piste de biciclete și micromobilitatea albaiuliană va putea beneficia de o infrastructură adecvată”, se arată în comunicatul de presă.

oficialii municipali spun că au în vedere alte comunități locale: la Paris recent a fost adoptată o măsură de limitare a vitezei autovehiculelor la 30 km/h pe cele mai aglomerate artere din oraș, în condițiile în care alte orașe din Franța precum Grenoble și Lille au adoptat de mult astfel de măsuri. Cu siguranță bicicliștii s-ar simți mai în siguranță și pe tronsoane de drum unde încă nu sunt finalizate pistele de biciclete.

„Voi cum vedeți o astfel de inițiativă?”, întreabă reprezentanții autorității locale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.