Administrație

Cartierul „Gheorghe Șincai” din Alba Iulia se va moderniza cu bani europeni

Primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a semnat vineri, cu directorul ADR Centru, Simion Crețu, contractul de finanțare a unui proiect de regenerarea economică și socială a comunităților defavorizate din mediul urban, vizând cartierul „Gheorghe Șincai”.

„Am semnat, astăzi, alături de domnul directorul ADR Centru, Simion Crețu, un nou proiect pentru albaiulieni, finanțat cu fonduri europene prin Programul Operațional Regional Regio 2014-2020. Cererea de finanțare vizează regenerarea economică și socială a comunităților defavorizate din mediul urban și are o valoare totală de peste 22,2 milioane lei, din care aproape 20 milioane lei (peste 4,17 milioane euro) sunt sume nerambursabile”, a anunțat primarul Gabriel Pleșa..

Concret, prin această inițiativă, municipalitatea va investi în cinci obiective specifice care vizează reabilitarea spațiilor publice urbane din cartierul „Gheorghe Șincai”, pe o suprafață de peste 2 hectare. La acestea se adaugă obiectivul de construire a unui ansamblu de locuințe sociale, incluzând 21 de apartamente, în același cartier.

Implementarea proiectului „Ansamblu urban cu spații socio-culturale, educative și de locuit, cartier Gheorghe Șincai, Alba Iulia” este fundamentată pe necesitatea și dorința locuitorilor din această zonă de a beneficia de condiții mai bune de trai. Oamenii de aici au nevoie de acces, în mod egal, la infrastructura publică, la serviciile oferite către populație, de administrația publică locală și de alte instituții sau organizații. Aici nu se pot face nici investiții private, pentru că zona este o enclavă a cărei marginalizare trebuie să fie eliminată.

„Ne dorim indiscutabil să creăm o lume nouă, în cartierul numit cândva «Lumea nouă»”, a transmis Pleșa.

Prin valorificarea zonei, prin amenajarea și dotarea cartierului cu elemente urbane specifice, dar și prin crearea de facilități pentru locuitorii ZUM Alba Iulia, vom crea condițiile unui trai decent și va exista un acces nediscriminatoriu pentru cetățenii acestui cartier la toate facilitățile publice. Nu în ultimul rând, modernizarea zonei ne va permite chiar să organizăm aici tipuri variate de evenimente publice, culturale, educative și sociale. Subliniez că acest proiect este complementar cu un altul în care lucrările au și început, respectiv este vorba de construirea, dotarea și operaționalizarea unui complex multifuncțional, unde vor avea loc activități educative, culturale, recreative.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.