Economie

În weekend are loc Târgul Național de Turism Rural de la Albac

Biserica romano-catolică din Abrud (fotografie de arhivă)

Cel mai longeviv târg de promovare a turismului rural se desfășoară la acest sfârșit de săptămână în stațiunea turistică Albac, din Munții Apuseni, ediția din acest an fiind adaptată contextului epidemiologic actual, potrivit unui comunicat transmis vineri de Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Târgul Național de Turism Rural de la Albac, care va avea loc sâmbătă și duminică, este considerat de organizatori unul dintre cele mai importate târguri de profil din România.

„Evenimentul este cel mai longeviv târg de promovare a turismului rural, reunind reprezentanții din turism la nivel regional și național care promovează oferta zonelor cu potențial agroturistic. Ediția din acest an este adaptată contextului epidemiologic actual, fiind organizată cu respectarea tuturor măsurilor legale de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2”, se menționează în comunicat.

Târgul va debuta, sâmbătă, la ora 14,00, cu vizitarea expoziției în care este prezentată oferta turistică și agroturistică în spațiile de cazare rurale din județul Alba, a atelierelor și expozițiilor de meșteșuguri tradiționale românești. Nu vor lipsi nici demonstrațiile de gastronomie tradițională din Munții Apuseni, iar apoi participanții vor fi invitați să viziteze expoziția etnografică din stațiunea turistică Albac și expoziția de artă fotografică „Spectacolul naturii”, semnată de Carmen Barna.

Deschiderea oficială a târgului este programată la ora 17,30, printr-un recital al Grupului tradițional de tulnicărese din zonă și premierea locuitorilor din Albac la 50 de ani de căsătorie.

În program este inclus și un concert cu muzică de fanfară, susținut de Fanfara Județului Alba, dirijor Coriolan Honcaș. Manifestările vor continua cu un spectacol folcloric, în care vor evolua Taraful „Moțul” din Horea, Ansamblul Folcloric „Augustin Bena”, alături de soliștii vocali Leontina Fărcaș, Nicolae Plută, Roxana Reche, Floricica Moga, Dorina Narița, Nicolae Tuhuț, Ciprian Roman, Mihaela și Ciprian Istrate.

Duminică, vizitatorii târgului vor putea vedea și expoziția de artă fotografică “Aurarii din Munții Apuseni”, semnată de Vasile Sârb. După-amiaza, pe scena din centrul comunei Albac va avea loc Concursul de Interpretare la Tulnic “In Memoriam Elena Pogan”, care în acest an a ajuns la ediția a IV-a.

Şi pentru ziua de duminică, organizatorii Târgului Național de Turism Rural de la Albac au pregătit un spectacol folcloric cu Tulnicăresele din Albac, Ansamblul folcloric “Cununa de Sânziene” Dipșa, Bistrița-Năsăud, Corul bărbătesc “Voivozii munților” din Covasna, Grupul vocal “Crăișori moțești” din Albac, Andrada Mateș, Sergiu Sotelecan, Ancuța Matei Olar, Adriana Irimieș, Ionela Moruțan, Cristian Pomohaci.

Târgul Național de Turism Rural de la Albac, ajuns la cea de-a XV-a ediție, este organizat de Consiliul Județean Alba, prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, în parteneriat cu Primăria Comunei Albac. Târgul este o marcă înregistrată a Consiliului Județean Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.