Sănătate

Jumătate din centrele de vaccinare s-au închis temporar, iar restul sunt cu program redus

O jumătate din centrele de vaccinare din Alba au fost închise temporar, iar restul și-au redus programul la câteva ore pe zi, potrivit informațiilor transmise, vineri, Agerpres, de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba.

Astfel, în prezent mai funcționează în Alba doar 6 din cele 12 centre de vaccinare anti-CoViD-19 deschise în județ.

Potrivit DSP, în Alba Iulia funcționează în continuare cele două centre de vaccinare, dar cu un program de doar 4 ore pe zi. Centrul de la Sala de Sport a Universității „1 Decembrie 1918” este deschis între orele 9,00 și 13,00, iar cel de la Sala de Sport a Liceului „Alexandru Domșa”, singurul din județ în care este disponibil și serul AstraZeneca, între orele 14,00 și 18,00.

În municipiul Blaj, activitatea de la centrul amenajat în incinta Centrului Cultural „Iacob Mureșianu” are loc în intervalul 8,00 – 12,00, la fel ca în municipiul Aiud.

La Centrul de Zi pentru Persoane Vârstnice din municipiul Sebeș, centrul de vaccinare este deschis între orele 14,00 și 18,00. Același program este și la centrul amenajat în Sala de Sport a Liceului Tehnologic din orașul Câmpeni, singurul rămas deschis în Munții Apuseni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Alba, Ioana Presecan, și-au suspendat temporar activitatea șase centre, urmând ca, în cazul în care va crește adresabilitatea, acestea să se redeschidă. Este vorba de centrele din comuna Ighiu și orașele Abrud, Cugir, Ocna Mureș, Teiuș și Zlatna.

Vineri, erau disponibile la cele 6 centre rămase deschise în județ un număr de 6.426 de locuri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.