Politică

Liderii USR PLUS anunță că a fost depusă moțiunea de cenzură

Copreședintele USR PLUS Dan Barna a precizat vineri că, în cadrul negocierilor din coaliția de guvernare, fiecare formațiune și-a menținut punctul de vedere, fără a se ajunge la un acord pentru a continua colaborarea.

„Tocmai a fost depusă moțiunea de cenzură”, a arătat Barna într-o declarație susținută la Palatul Parlamentului.

„Cei de la PNL au spus că rămân alături de premierul Florin Cîțu. Noi am transmis că acesta nu mai are încrederea, urmare şi a votului Comitetului Politic – peste aproape 400 de lideri din USR PLUS au confirmat lucrul acesta. Pe cale de consecință, în aceste clipe tocmai a fost depusă moțiunea de cenzură, calea parlamentară prin care sperăm ca într-un termen cât mai scurt să avem un nou premier şi coaliția să poată să meargă mai departe”, a explicat Barna.

El a menționat că miniștrii USR PLUS își vor depune demisia la începutul săptămânii viitoare.

„E foarte important ca în politica din România să vină și acest mod de a face politică, pe respectarea cuvântului, pe respectarea programului de guvernare. Nu s-a întâmplat lucrul acesta, am acordat mai multe șanse premierului Cîțu. De fiecare dată a eșuat în a-și respecta cuvântul pe care ni l-a dat și la care s-a angajat. Din această cauză am ajuns în situația în care ne aflăm astăzi, să fie nevoiți să depunem această moțiune de cenzură”, a mai precizat Barna.

Copreședintele USR PLUS Dacian Cioloș a subliniat că partidul își dorește să facă parte din coaliția de guvernare în continuare, alături de PNL și UDMR, dar sub conducerea altui premier.

„Nu mai putem să lucrăm cu premierul Cîțu pentru că nu mai inspiră încredere”, a spus el.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.