Sănătate

Spitalul din Blaj va fi extins cu un nou corp de clădire

Spitalul din municipiul Blaj va fi extins cu un nou corp de clădire, cu cinci niveluri, printr-o finanțare a Companiei Naționale de Investiții (CNI), a anunțat, vineri, pe Facebook, primarul Gheorghe Valentin Rotar.

„Compania Națională de Investiții (CNI) a inclus pe Lista sinteză a subprogramului ‘Unități Sanitare’ obiectivul de investiții ‘Construire clădire pentru secțiile Neurologie, Cardiologie, Gastroenterologie, Spitalizare zi și Izolator la Spitalul Municipal Blaj’! CNI va finanța astfel construirea unui nou corp de clădire, compus din demisol, parter și trei etaje, în curtea spitalului! Noul corp de clădire de la Spitalul Blaj va dispune de saloane cu 1, 2 sau 3 paturi, cu grupuri sanitare proprii, accesibilizate pentru persoanele cu dizabilități, cameră de gardă, săli de tratament și consultații, birouri administrative și pentru personal, sală de mese, spații auxiliare de depozitare și boxe de curățenie, iar capacitatea spitalului nostru va crește semnificativ”, a precizat edilul din Blaj.

Potrivit lui Rotar, prin această investiție se dorește relocarea tuturor secțiilor aflate în spații „improprii” – Neurologie, Cardiologie, Gastroenterologie, Spitalizare zi, Izolator și altele, în vederea creșterii calității actului medical, prin consultații interdisciplinare efectuate de către medicii de diverse specialități și prin examinarea prioritară cu aparatură de înaltă performanță (CT, RMN, Angiograf), aflată în incinta aceluiași imobil.

Finanțarea acestui obiectiv de investiții de către CNI se alătură proiectului de construcție a noului Ambulatoriu, proiect european aflat în curs de implementare, și va dezvolta aria de servicii de sănătate prestate de Spitalul Municipal Blaj.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.