Mozaic

Concursul Galei HOP s-a încheiat. Sâmbătă se anunță câștigătorii

Seria de spectacole din competiția Galei Tânărului Actor – HOP s-a încheiat vineri seară cu ultimii trei concurenți de la secțiunea Individual și două spectacole de la secțiunea Grup.

La secțiunea Individual au intrat în competiție Andreea Moustache cu reprezentația „Câte râuri are Europa?”, fragmente din „Cănuță, om sucit” și „Două loturi” de I.L. Caragiale, Toni Gheorghe cu „Aripi de nisip” inspirat din „O noapte furtunoasă” de I.L. Caragiale și Oana Antonovici cu „Cața, Cața, Cațaveanca” după „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale.

La secțiunea Grup au fost prezentate spectacolele Cetățeni Turmentați”, regia Norbert Boda, cu Alexandru Chindriș, George Olar, Irina Sibef și Maria Teișanu, absolvenți ai Universității “Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca, și “Năpatima”, cu Eugeniu Cozma și Oana Zara, absolvenți ai Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale”, București.

Seara s-a încheiat cu spectacolul invitat în afara concursului „Jungla TéVé” de Gigi Căciuleanu, cu Lari Giorgescu și Alina Petrică și ei foști concurenți la HOP. Muzica este o creație a lui Adrian Nour, asistent coregrafie este Lelia Marcu-Vlad, iar scenografia este semnată de Corina Boboc.

„’Jungla TéVé’ e un spectacol fără referințe geografice ori temporale bine determinate, ba chiar dimpotrivă: ar trebui să poată fi perceput ca fiind situat în orice spațiu și timp. Un spectacol care se adresează celor care dacă după reprezentație ar dori să continue să observe jungla, s-ar înarma cu o cameră de luat vederi și ar ieși în stradă sau s-ar închide undeva înăuntru, până la insuportabil, cu aceleași persoane… ca să proiecteze apoi ceea ce au filmat pe ‘ecranul’ propriului său univers-TéVé”, a spus Gigi Căciuleanu.

Sâmbătă, de la ora 19,00, la Festivitatea de decernare a premiilor, vor fi anunțați câștigătorii galei: Premiul „Ștefan Iordache” – Marele Premiu al Galei Tânărului Actor – HOP, Premiul pentru cel mai bun actor și premiul pentru cea mai bună actriță – la secțiunea Individual, Premiul „Cornel Todea” (pentru cea mai bună trupă de actori) și pentru Premiul „Sică Alexandrescu” (premiul special al juriului) – la secțiunea Grup.

Juriul care va decide câștigătorii concursului îi are în componență pe Ioana Bogățan, – actriță, Mihai Constantin – actor, Rodica Mandache – actriță, Alan Menșicov-Vutcărău – actriță și Vava Ştefănescu – coregrafă și dansatoare.

În cadrul evenimentului se vor acorda și premiile “1/10 pentru FILM la TIFF” și premiul pentru prestanță, rostire scenică și expresie corporală, acordat de actrița Dorina Lazăr.

De asemenea, vor fi anunțate și Premiile Publicului pentru cel mai bun actor, cea mai bună actriță și cel mai bun grup. Publicul își poate vota favoriții pe site-ul www.galahop.uniter.ro până sâmbătă, la ora 16,00.

Tema celei de-a 24-a ediții a Galei HOP este „Teatru coregrafic. DansActorul ca fenomen al teatrului actual”, iar mottoul este „Caragiale – o lume în mișcare”.

Tot sâmbătă, de la ora 17,00, va avea loc lansarea albumului „Cornel Todea – dincolo de regie”, semnat de jurnalistul și prozatorul Ion Moldovan, eveniment realizat în parteneriat cu Teatrul „Ion Creangă” București, iar de la ora 17,30 va fi lansat albumul „O carte frumoasă despre un om frumos. Ovidiu Iuliu Moldovan”, de Rodica Mandache.

Începând cu ora 18,00, va fi prezentat spectacolul invitat în afara concursului „’A fi și a nu fi’. Caragiale, un ereu altul” de și cu Gigi Căciuleanu, cu poeme de I.L. Caragiale. cu Paul Ilea, Ana și Bogdan Iacob, muzica Paul Ilea.

Un program permanent al UniTeR, Gala HOP este un concurs ce are ca scop promovarea și lansarea tinerilor absolvenți din învățământul superior artistic. Prima ediție a avut loc în anul 1998 sub direcția regizorului Cornel Todea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.