Politică

Ludovic Orban: Nu cred că această criză și-o doresc românii

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a afirmat duminică, la Târgu Mureș, că actuala criză politică nu este dorită de români și din acest motiv trebuie încheiată cât mai repede.

„Românii ne-au votat pentru că le-am garantat patru ani de pace, de construcție și de dezvoltare, patru ani în care să fim preocupați de servirea interesului public, creșterea calității vieții și creșterea veniturilor cetățenilor, deci atingerea obiectivelor din programul de guvernare care sunt în interesul general și care servesc intereselor fundamentale ale României. Nu cred că această criză, care a fost provocată de niște decizii asupra cărora eu nu m-am putut pronunța pentru că nu am fost consultat și nu mi-am dat acordul, nu cred că această criză și-o doresc românii și această criză trebuie încheiată cât mai repede. Din punctul meu de vedere nu există altă coaliție care să poată asigura o bună guvernare, decât coaliția formată din Partidul Național Liberal, USR PLUS și UDMR, cu sprijinul grupului minorităților. Orice altă formă de construcție a unei majorități parlamentare care să includă dependența sau participarea PSD-ului, eu o consider toxică, nocivă pentru România și nu voi susține niciodată ca președinte al PNL o astfel de formă de înțelegere”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul PNL a spus că și-a îndeplinit obligațiile constituționale și legale și a convocat Birourile Permanente Reunite ale Parlamentului pentru a se prezenta moțiunea, dar au fost prezenți doar 12 membri ai BPR atât la prima, cât și la a doua convocare, însă speră ca luni să fie prezenți reprezentanții tuturor formațiunilor politice.

Orban a arătat că, în caz contrar, se prelungește derularea procedurii cu privire la moțiunea de cenzură.

„Primul pas este prezentarea moțiunii de cenzură în Birourile Permanente Reunite, al doilea pas este comunicarea către Guvern, ulterior tot BPR stabilesc calendarul, mai precis când se citește și când se dezbate și se votează, conform procedurilor constituționale și regulamentare. De la momentul în care demarează procedura, prezentarea în Birourile Permanente Reunite, în maximum cinci zile trebuie citită moțiunea și după trei zile trebuie dezbătută și votată”, a precizat liderul PNL.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.