Social

Marele Premiu al Galei Tânărului Actor – HOP a fost câștigat de actrița Oana-Elena Antonovici

Premiul „Ștefan Iordache”, Marele Premiu al Galei Tânărului Actor – HOP, a fost câștigat sâmbătă seară, în Gala de închidere, de actrița Oana-Elena Antonovici, în vârstă de 35 de ani, din București, absolventă a Universității de Vest din Timișoara, promoția 2019.

Oana-Elena Antonovici a fost prezentă în secțiunea Individual cu spectacolul „Cața, Cața, Cațaveanca”, după „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale.

„Mulțumesc, mulțumesc tuturor oamenilor care m-au susținut astăzi. Mi-am dat seama că am foarte mulți prieteni. Mulțumesc domnului Gigi Căciuleanu că mi-a dat șansa să particip, la cei 35 de ani ai mei, la gală”, a spus actrița.

Marele Premiu al Galei – „Ștefan Iordache” se acordă în memoria marelui artist, care a fost membru al juriului la mai multe ediții ale Galei HOP, un mare apropiat al acestui eveniment și al susținerii tinerilor la început de carieră. Dacă inițial, începând cu ediția 2009, acesta a fost acordat pentru cel mai bun actor la secțiunea Individual, începând din anul 2013, organizatorii au decis ca Premiul “Ştefan Iordache” să devină Marele Premiu al Galei.

Premiul pentru cea mai bună actriță la secțiunea Individual i-a fost acordat actriței Diana-Raluca Amitroaie, în vârstă de 22 de ani, din Botoșani, absolventă a Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, promoția 2021. Ea a prezentat momentul „Andrisantul necunoscut” după „Cum se înțeleg țăranii”, „O noapte furtunoasă” și „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale.

La categoria cel mai bun actor la secțiunea Individual, premiul i-a revenit lui Marin Lupanciuc, născut pe 28 noiembrie 1997, la Chișinău, absolvent al Universității de Vest din Timișoara, promoția 2019.

Marin Lupanciuc a primit, de asemenea, și Premiul publicului la categoria Cel mai bun actor.

Premiul „Cornel Todea” pentru cea mai bună trupă de actori, distincție susținută începând cu ediția a XVI-a de familia Todea, a fost acordat trupei compuse din Stela Cora, Andrei Cristea și Lăcrămioara Soare, pentru spectacolul „D’ale lu’ Aghiuță”.

Premiul „Sică Alexandrescu”, premiul special al juriului, a fost câștigat de Petru Marginean, născut pe 2 octombrie 1998, la Chișinău, absolvent al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, promoția 2020. El a prezentat, la secțiunea Individual, spectacolul „Repaus” după „Repaus duminical” și „Politică” de I.L. Caragiale.

Premiul pentru cea mai bună actriță, decis de public, i-a revenit Andradei Oltean, născută pe 8 februarie 1998, la Alba Iulia, absolventă a Universității “Lucian Blaga” din Sibiu, promoția 2020. Ea a prezentat momentul “Pentru faptă răsplată” după “Năpasta” de I.L. Caragiale”.

Andrada Oltean a primit și premiul pentru prestanță și rostire scenică, oferit de actrița Dorina Lazăr.

La categoria Cea mai bună trupă de actori, potrivit votului publicului câștigători au fost Cezara Crețu, Andrada Oltean, Vlad Pelin și Alis Pelle cu spectacolul „Memento uMori (I.L. Condoleanțe)”.

În deschiderea Festivității de decernare a premiilor a fost prezentat spectacolul „’A fi și a nu fi’”. Caragaiale, un mereu altul” de și cu Gigi Căciuleanu, cu Paul Ilea, Ana și Bogdan Iacob, muzica Paul Ilea.

A XXIV-a ediție a Galei Tânărului Actor, al cărei director artistic este coregraful Gigi Căciuleanu, s-a desfășurat în perioada 2-4 septembrie la Alba Iulia.

Gala Tânărului Actor – HOP este un program permanent al UniTeR, singular în peisajul festivalier autohton și are ca scop promovarea și lansarea tinerilor absolvenți din învățământul superior artistic de stat și particular.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.