Sănătate

Experți germani: Valul patru al pandemiei va fi fulminant dacă nu se intensifică vaccinarea

Autoritățile sanitare germane au avertizat miercuri că al patrulea val al pandemiei în Germania ar putea căpăta o dezvoltare „fulminantă” în luna octombrie dacă nu va crește numărul persoanelor vaccinate, până în prezent două treimi din populația germană fiind vaccinată anti-CoViD-19 cel puțin cu prima doză, relatează agenția EFE.

„Dacă nu reușim să sporim în mod drastic vaccinarea, actualul val al patrulea poate căpăta o dezvoltare fulminantă”, a atenționat la o conferință de presă președintele institutului Robert Koch (RKI) pentru boli infecțioase, Lothar Wieler.

Acesta a mai semnalat că datele cele mai recente privind evoluția pandemiei CoViD-19 în Germania arată că „vârsta medie a celor internați la ATI este tot mai mică” și a apreciat că avansarea în procesul de vaccinare este „oportunitatea noastră de a termina cu pandemia”.

În Germania au fost vaccinate anti-CoViD-19 cel puțin cu o doză circa 54,9 milioane de persoane, respectiv 66% din populație, iar procentul celor vaccinați cu schema completă este de 61,6%.

„Deocamdată avem o pandemie a celor nevaccinați”, a remarcat la aceeași conferință de presă ministrul german al sănătății Jens Spahn.

Germania, țară cu o populație de 83 de milioane de locuitori, a înregistrat în ultimele 24 de ore 13.563 de noi cazuri de CoViD-19 și 35 de decese asociate acestei boli.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.