Economie

O soluție simplă pentru creșterea salariului minim: „Nu impozitați primii 200 de lei”

Guvernul ar trebui să anuleze impozitarea pentru primii 200 de lei din salarii, în loc să majoreze salariul minim brut, a menționat miercuri ministrul demisionar al Economiei, Antreprenoriatului și Comerțului, Claudiu Năsui, pe Facebook.

„Dacă un guvern chiar vrea să ajute românii să iasă din sărăcie, nu ar mai crește salariul minim brut. Ar reduce povara fiscală pe muncă. De exemplu, ar face primii 200 de lei neimpozitabili. Creșterea salariului net ar fi aceeași doar că nu ar mai crește toate cheltuielile statului. Soluția liberală pentru a crește salariile este reducere impozitării muncii”, a precizat Claudiu Năsui.

Ministrul demisionar al Economiei a susținut că majorarea salariului minim este o armă a statului pentru a lua mai mulți bani de la companiile private.

„Politicienii vor creșterea salariului minim brut pentru a ne lua mai mulți bani din buzunar și a-și crește propriile venituri. Creșterea salariului minim brut este o armă a statului pentru a lua mai mulți bani din privat. Salariul minim care contează este salariul minim net. Acela care ajunge să fie mic pentru că statul îți ia jumătate din el”, a notat Claudiu Năsui.

Ministrul demisionar al Economiei a subliniat că majorarea salariului minim înseamnă creșterea automată a salariilor tuturor bugetarilor.

„Creșterea salariului minim brut înseamnă automat creșterea tuturor salariilor bugetarilor. De ce? Pentru că toate salariile la stat sunt multiplii de salariu minim. De exemplu, premierul are de 11,5 ori salariul minim. Dacă crește salariul minim brut cu 100 de lei, automat va crește salariul premierului cu 1.150 de lei pe lună. Şi nu doar al lui, al tuturor bugetarilor”, a afirmat Claudiu Năsui.

Acesta a apreciat că majorarea salariului minim va avea ca efect și creșterea pensiilor speciale.

„E chiar mai tare. Creșterea salariului minim brut înseamnă și creșterea pensiilor speciale. Pentru că mai toate pensiile speciale sunt bazate pe nivelul salariilor în sectorul din care provin, care la rândul lor sunt bazate pe salariul minim brut”, a declarat Claudiu Năsui.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.