Social

Polițiștii pregătesc măsurile de siguranță pentru debutul anului școlar

Peste 250 de polițiști vor acționa în zona grădinițelor, școlilor și liceelor din județul Alba, pentru ca deschiderea noului an școlar să se desfășoare în siguranță, informează Inspectoratul de Poliție Județean Alba.

Potrivit unui comunicat de presă, luni, 13 septembrie 2021, 255 de polițiști vor acționa, în sistem integrat, pentru desfășurarea în siguranță a festivităților specifice deschiderii anului de învățământ preuniversitar.

„Pentru Inspectoratul de Poliție Județean Alba, siguranța în școli constituie o prioritate. Astfel că, începând de luni, fiecare unitate de învățământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto și pedestre ale poliției. Echipajele de poliție vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în școli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea și ieșirea de la cursuri a elevilor”, se arată în comunicat.

Totodată, polițiștii de la siguranță școlară, prevenire și cei de la proximitate vor organiza întâlniri informativ–preventive, cu elevii și cadrele didactice din școlile județului Alba, pentru prevenirea evenimentelor negative și evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracțional.

Premergător începerii noului an școlar, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au verificat dacă la nivelul unităților școlare sunt puse în practică măsurile de siguranță privind organizarea pazei.

Polițiștii de la rutieră au verificat peste 90 de autovehicule de transport elevi și i-au instruit pe conducătorii auto cu privire la conduita preventivă pe timpul efectuării transportului dar au verificat și existența și starea indicatoarelor de avertizare și informare, starea marcajelor rutiere și a amenajărilor rutiere din zona unităților de învățământ.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.