Administrație

Se modernizează semnalizarea trecerilor de pietoni în Alba Iulia

Primăria municipiului Alba Iulia a început modernizarea marcajelor de trecere de pietoni în municipiu, anunță primarul Gabriel Pleșa.

„Suntem în plină campanie de semnalizare a mai multor treceri de pietoni din Alba Iulia”, a transmis primarul municipiului, precizând că „intenționăm ca până la începerea anului școlar, adică luni, majoritatea trecerilor de pietoni, mai ales din preajma școlilor, să fie finalizate. Suprafața totală estimată a marcajelor pietonale este de circa 2.500 mp și este realizată din vopsea specială, cu microbile reflectorizante”.

Prin marcajele folosite și vopseaua specială se va asigura o aderență mai bună, rezistență mai mare în timp la uzură, dar și o vizibilitate mult mai bună atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, dar și pe timp de ploaie.

„Am primit de asemenea, mai multe sesizări cu privire la trecerile de pietoni supraînălțate din Alba Iulia și luăm în considerare inclusiv schimbarea acestui sistem și înlocuirea lor cu limitări de viteză care să nu mai reprezinte o problemă, inclusiv pentru persoanele cu nevoie speciale, dar și pentru toți șoferii din trafic”, a mai spus Gabriel Pleșa.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.