Social

„Artă” lucrativă. Cum și-au mărit pensiile, cu 50%, șapte foști militari

Deși nu aveau dreptul, ofițerii au figurat ca pensionari și ai Uniunii Artiștilor Plastici din Alba Iulia. Sumele primite ilegal, ani întregi, susțin procurorii, au ajuns și la 1.800 de lei pe lună, de persoană, scrie Libertatea.ro.

Şapte foști angajaţi din MAI, MApN și SRI și-au mărit pensiile cu 50%, graţie unor adeverinţe ce atestau că sunt membri în Uniunea Artiștilor Plastici din Alba Iulia.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia acuză că totul s-a făcut ilegal, iar luna trecută, cel care a emis adeverinţele a fost trimis în judecată, pentru complicitate la înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

69 de persoane au beneficiat, în total, de pensii majorate cu 50%, în baza Legii 8/2006, folosindu-se de adeverinţe care atestau că ele fac parte din Uniunea Artiștilor Plastici din Alba Iulia și că această entitate e de utilitate publică. Totul s-a făcut cu încălcarea legii, spun procurorii, pentru că Uniunea Artiștilor Plastici (U.A.P.) din Alba Iulia nu beneficia de statutul de utilitate publică, iar cei de la casele de pensii au fost induși în eroare. Prejudiciul creat în perioada 2012-2016 este de 685.014 lei.

Cel care a emis adeverinţele e Traian Mârza, președintele Uniunii Artiștilor Plastici din Alba Iulia. El a fost pus sub acuzare pentru complicitate la înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Citește întreaga știre: Foști ofiţeri din MApN, SRI și MAI au încasat, peste banii lor, câte două pensii medii lunar dându-se „artiști plastici”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.