Administrație

Primăria Aiud angajează informatician. Va avea mai mult succes decât instituția condusă de Emil Boc?

Primăria municipiului Aiud angajează informatician. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a instituției, care precizează că cei care vor acest job trebuie să aibă studii universitare de licență absolvite de matematică sau informatică, activând de cel puțin un an în domeniu.

Dosarele de înscriere la concurs se depun până în data de 28 septembrie la ora 16,00, la sediul Primăriei Municipiului Aiud.

Proba suplimentară pentru testarea cunoștințelor în domeniul tehnologiei informației va avea loc în data de 11 octombrie, de la ora 10.00 la sediul Primăriei. Proba scrisă se va desfășura o zi mai târziu, de la ora 11. Interviul va fi susținut într-un termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data susţinerii probei scrise. Condițiile de participare și ocupare, bibliografia sau atribuțiile postului sunt disponibile pe site-ul investiției.

Este posibil ca demersul Primăriei Aiud să aibe mai multe șanse de realizare decât cel al Primăriei municipiului Cluj-Napoca, care nu reușește să angajeze un informatician. La Cluj-Napoca pare că nimeni nu pare interesat de cei 10.000 lei pe lună salariul pe care-l oferă instituția. Emil Boc spune că situația e oarecum normală, ținând cont de salariile în domeniu existente pe piața clujeană.

„Trebuie să recunoaștem că e mic salariul pentru ceea ce există pe piața clujeană și cât se plătește în privat, se pare că este destul de mic. Ați văzut că suntem orașul cu cea mai mare concentrare de IT-iști pe metru pătrat din Europa. Asta nu este produsul unei decizii de ultim moment. Noi am lucrat pe strategia din 2007, când am dat strategia orașului în direcția asta de economia cunoașterii, de a lua inteligența, creierul, ca avantajul cel mai competitiv important al acestui oraș”, a declarat Emil Boc, citat de presa locală.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.