Politică

De ce nu ne funcționează coalițiile politice? Răspunsul lui Ludovic Orban

Liderul PNL, Ludovic Orban, a explicat duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Iași, de ce alianţele de dreapta nu funcţionează și apar disensiuni.

„Întotdeauna dracul și-a băgat coada în structurile de guvernare de dreapta, care în general au fost pe alianţă. În timp ce PSD a guvernat aproape singur sau a avut diferite partiduleţe satelit, întotdeauna pe dreapta a fost Convenţia Democratică, în 97-2000, cu mai multe partide: PNŢCD – PNL – PD, după aceea a fost și Alianţa DA care a presupus și UDMR și PC, soluţie imorală, dacă vă aduceţi aminte, pentru formarea majorităţii. Din păcate, fostul Partid Comunist, care a îmbrăcat mai multe haine – FSN, FDSN, PDSR, PSD – a avut o strategie perversă, dar foarte eficientă, de a-și menţine un electorat foarte larg tocmai din acei oameni cărora le-a refuzat dreptul la civilizaţie, la dezvoltare, la un nivel de viaţă decentă, pe care i-a ţinut în sărăcie tocmai pentru a-i putea manipula și pentru a le putea obţine votul. Despre asta este vorba”, a răspuns Ludovic Orban, întrebat de ce dreapta politică nu reușește să rămână unită.

l a menţionat totodată că, „în timp ce formaţiunile de dreapta au trebuit să facă alianţe destul de dificile în momentul în care au ajuns la guvernare, de regulă avatarurile Partidului Comunist au guvernat din poziţie dominantă”.

„Acum hai să ne uităm la actorii de dreapta. După părerea mea, există o singură formaţiune de centru – dreapta, dreapta în România, și aceasta e Partidul Naţional Liberal. În rest, celelalte partide sunt partide fără identitate, nici măcar PSD nu e de stânga. PSD-ul e așa, un partid care domină prin mesaje către un public care este diferit de cei care populează PSD-ul. Singura forţă de dreapta e PNL. Celelalte forţe, indiferent dacă ele se revendică sau nu, nu au identitate clară de dreapta, cu valori liberale, conservatoare, creștine și așa mai departe. Noi suntem dreapta românească”, a precizat Ludovic Orban.

Întrebat de jurnaliști cine este „dracul care își bagă coada” în guvernarea românească de dreapta, liderul PNL a replicat: „Stânga”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.