Educație

Festivități de început de an școlar cu părinți sau fără? Poziția ministrului Educației

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că părinții pot participa la festivitățile de începere a anului școlar, în funcție de condițiile specifice ale fiecărei școli, menționând că recomandarea ar fi de a se evita, în măsura posibilului, prezența acestora alături de elevi sau măcar să nu vină ambii părinți.

„Părinții pot participa la festivitățile de începere a anului școlar, însă în funcție de condițiile specifice ale fiecărei școli. Este vorba de dimensiunile spațiilor deschise pe care școlile le au la dispoziție. Diferă de la o școală la alta, se face recomandarea, mai apăsat sau mai puțin apăsat, de a se evita, în măsura posibilului, prezența părinților alături de elevi la începutul școlii sau măcar să nu vină ambii părinți la începutul școlii. Nu este o interdicție, este o recomandare”, a afirmat Cîmpeanu, după videoconferința premierului Florin Cîțu cu prefecții și reprezentanții DSP pe tema începerii anului școlar.

El a spus că fiecare școală are condiții specifice, iar directorii unităților de învățământ au datoria de a anunța părinții cât de mult poate permite accesul.

„Dar, în general, peste tot este permis accesul părinților, cu această rugăminte de înțelegere că prezența multor părinți, bunici creează aglomerări care amplifică posibilitatea de transmitere a virusului care se poate întoarce împotriva propriilor copii sau nepoți, împotriva școlii cu prezență fizică”, a adăugat Cîmpeanu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.