Educație

La Sebeș, o centrală termică și un depozit de cărbune au fost transformate în creșă și grădiniță

Fotografie de arhivă

O centrală termică și un depozit de cărbune dezafectate din municipiul Sebeș vor fi transformate în creșă și grădiniță, printr-o investiție de 8,5 milioane de lei, din care 6 milioane de lei fonduri locale, iar 2,5 milioane de lei finanțare nerambursabilă.

Astfel, potrivit reprezentanților Primăriei, la Sebeș au început lucrările pentru realizarea obiectivului de investiții „Transformare clădiri, centrală termică și depozit de cărbune, în Creșă și Grădiniță, Valea Frumoasei, Municipiul Sebeș”. Termenul de finalizare este de 12 luni.

În vederea realizării acestui proiect, Primăria Municipiului Sebeș a obținut o finanțare nerambursabilă de 2,5 milioane de lei, prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Contribuția de la bugetul local este de circa 6 milioane de lei.

Creșa, în care vor putea fi primiți 21 de copii, respectiv trei grupe, va fi situată la parterul clădirii, iar grădinița cu program prelungit se va regăsi la etajul clădirii, fiind destinată unui număr de 45 de copii (alte trei grupe).

„Suprafața construită va fi de 468 mp, iar cea desfășurată de 936 mp. Regimul de înălțime al construcției este parter plus etaj. (…) La fiecare nivel vor fi amenajate săli de clasă, dormitoare, spații de joacă și de servire a mesei, spații pentru asistență medicală, spații tehnico-gospodărești și administrative, spații pentru personalul educativ”, precizează reprezentanții Primăriei Sebeș.

În incintă se vor realiza, de asemenea, locuri de joacă exterioare. În zonă vor fi amenajate și parcări.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.