Educație

Începutul anului școlar: „Probleme mai deosebite” în localitățile în care au avut loc inundații

Unele unități de învățământ din localități din Alba în care în iulie au avut loc inundații nu se prezintă în mod corespunzător, având curțile și, în interiorul clădirii, dușumeaua afectată, potrivit informațiilor solicitate, luni, de către Agerpres, Instituției Prefectului.

Astfel, potrivit sursei citate, la unitățile de învățământ din Ocoliș și Roșia Montană au fost constatate „probleme mai deosebite”, fiind dispuse o serie de măsuri de către DSP Alba.

Atât la Grădinița cu Program Normal, cât și la Școala Primară din Ocoliș, curtea este afectată în urma inundațiilor din iulie 2021. În ceea ce privește Școala, în interiorul clădirii sunt afectate „dușumeaua și soclul de pe hol”.

DSP Alba a dispus, la Grădiniță, refacerea curții, dezinfecție generală și distribuirea de apă îmbuteliată la dozator. La Școala Primară Ocoliș, s-a dispus în plus refacerea interiorului clădirii.

La Grădinița cu Program Normal Gura Roșiei, comuna Roșia Montană, efectivele de preșcolari au fost relocate temporar în clădirea Centrului de Zi Gura Roșiei, care este corespunzătoare din punct de vedere structural, igienizată și dispune de săli mobilate.

„În ceea ce privește Şcoala Primară Gura Roșiei, din precizările reprezentanților UAT Roșia Montană, precizăm faptul că la această unitate de învățământ au fost efectuate reparațiile necesare, spațiile pot fi utilizate și urmează a fi demarate lucrări de reparații la centrala termică”.

Pentru cele două unități de învățământ din Roșia Montană a fost alocată, prin Hotărârea de Guvern nr. 797 din 28 iulie 2021, suma de 285.000 de lei în vederea realizării lucrărilor de investiții pentru refacerea și punerea în siguranță a infrastructurii afectate ca urmare a calamităților naturale produse de fenomenele meteorologice și hidrologice înregistrate în luna iulie 2021, arată sursa citată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.