Politică

Socoteli pentru congresul PNL. Cine are mai multe voturi?

Liderul liberalilor din Alba, Ion Dumitrel, a declarat, luni, în contextul în care, în ședința Colegiului Director al PNL Alba, moțiunea „PNL – Forța Dreptei” a avut mai multe voturi de susținere decât moțiunea „România Liberală”, că marea majoritatea a celor 161 de delegați la Congresul din 25 septembrie îl vor vota pe Florin Cîțu.

Întrebat de reporterul Agerpres cum comentează rezultatul votului de susținere din Colegiul Director, unde moțiunea lui Ludovic Orban, „PNL – Forța Dreptei”, a primit 64 de voturi, iar cea a lui Florin Cîțu, „România Liberală”, 62 de voturi, dintr-un total de 95 de voturi, Ion Dumitrel a spus că „se amestecă acordul dat” pentru ca cele două moțiuni să fie dezbătute în Congres cu ceea ce o organizație sau alta va susține în 25 septembrie.

„În ceea ce privește votul de la Congresul din 25 septembrie, este cu totul și cu totul o altă poveste”, a spus președintele PNL Alba.

Ion Dumitrel și-a exprimat convingerea că marea majoritate a celor 161 de delegați din Alba vor vota moțiunea Cîțu, după cum, a spus acesta, le cunoaște opțiunile.

„Marea lor majoritate, aproape toți, vor vota moțiunea Cîțu, așa cum le cunosc eu opțiunile. (…). Colegii noștri din Alba și noi în Alba avem abordarea de genul ‘partidul poate să funcționeze foarte bine după o astfel de luptă și după alegerile din 25 septembrie dacă ne respectăm opțiunile unora sau altora’. Astfel încât să nu avem impresia că suntem două partide într-unul singur. Suntem un singur partid, iar dreptul colegilor noștri de a da dreptul celor două moțiuni să se manifeste în cadrul congresului a fost considerat de colegi ca varianta credibilă…”, a declarat Dumitrel.

La Congresul din 25 septembrie, organizația Alba va fi una dintre cele mai numeroase, cu 161 de delegați, din care 146 aleși de Colegiul Director, iar 15 de drept (parlamentari etc).

„Delegații sunt 15 de drept, iar restul, 146, stabiliți prin votul Colegiului Director, fiind reprezentați toți președinții de organizații, toți membrii Biroului Județean, plus militanți – oameni care au lucrat pentru PNL în ultimii ani”, a explicat Ion Dumitrel.

El a adăugat că sunt liberali în Alba care au o veche relație de prietenie cu Orban, de exemplu, și, ca atare, se așteaptă ca aceștia să îl susțină pe președintele PNL. Dumitrel a susținut că nu a impus nimănui ceva niciodată și că respectă opțiunea delegaților.

Membrii Colegiului Director al PNL Alba, întruniți la Sebeș la sfârșitul săptămânii trecute, au acordat 64 de voturi moțiunii „PNL – Forța Dreptei” și 62 de voturi pentru „România Liberală”. Asta înseamnă că din cei 95 de delegați, unii au votat ambele moțiuni, iar alții doar câte una, fie cea a lui Orban, fie cea a lui Cîțu. Potrivit statutului partidului, pot fi aprobate mai multe moțiuni de către organizații.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.