Social

46 de tablouri și sculpturi furate din Belgia, găsite în București

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București au efectuat o percheziție domiciliară în Capitală, fiind descoperite și ridicate 46 de tablouri și sculpturi furate în luna martie de persoane necunoscute dintr-un depozit securizat din Anvers, Belgia.

„În realizarea atribuțiilor conferite de Legea nr. 302/2004 rep., privind cooperarea judiciară internațională în materie penală, pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București a fost înregistrată lucrarea nr. 2836/11-5/2021, având ca obiect ordinul european de anchetă emis la data de 31.08.2021 de către un judecător de instrucție din Anvers – Regatul Belgiei. În fapt, autoritățile judiciare belgiene efectuează cercetări cu privire la sustragerea de către persoane necunoscute la data de 02.03.2021, dintr-o boxă aflată într-un depozit securizat din Anvers, a unui număr de 59 de opere de artă – tablouri și sculpturi, apreciate la o valoare de aproximativ de 160.000 euro. Astfel, pentru aducerea la îndeplinire a măsurilor indicate în ordinul european de anchetă, la data de 15.09.2021, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București a desfășurat activități, respectiv o percheziție domiciliară, ocazie cu care au fost descoperite și ridicate un număr de 46 dintre tablourile sustrase, ce urmează a fi predate autorităților judiciare belgiene”, se arată într-un comunicat al Parchetului.

La activități au participat, alături de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, un judecător de instrucție și doi inspectori de poliție de la Departamentul de Poliție Anvers – Regatul Belgiei, care continuă ancheta în această cauză.

De asemenea, la anchetă au participat lucrători de poliție ai Serviciului de Investigații Criminale de la nivelul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.