Politică

Guvernare liberală. Premierul vrea creșterea salariului minim de 8% de la 1 noiembrie sau 1 decembrie

Prim-ministrul Florin Cîțu a declarat că intenționează să le propună patronatelor o creștere a salariului minim de 8% începând cu 1 noiembrie sau 1 decembrie.

„Discutăm acum. Vreau să fie aprobat cât mai repede, ca toate companiile să știe exact ce costuri vor avea anul viitor cu salariul minim. În același timp mă gândesc – fiind un an special – dar trebuie să vorbesc cu patronatele, dacă putem, anul acesta doar, să creștem salariul minim mai repede de 1 ianuarie. Să o facem, poate, la 1 decembrie sau la 1 noiembrie. Dar e o discuție pe care trebuie să o am cu patronatele. Este o propunere pe care o am. Mă gândesc să facem o creștere de 8%, de exemplu, dar să fie de la 1 noiembrie sau 1 decembrie și atunci să fim mai aproape de acea creștere de 10% pe care o propun cei de la sindicate. Este o discuție pe care trebuie să o am, dar este propunerea cu care vreau să vin în Consiliul Tripartit”, a precizat premierul, joi seara, la TVR 1.

Cîțu a subliniat că își dorește să fie identificată o soluție până la data de 1 octombrie.

„Sper să găsim o soluție până la 1 octombrie. Este o propunere de creștere a salariului minim din partea patronatelor de 8%, parcă. Și o propunere din partea sindicatelor de creștere de 10%. Deci, propunerile sunt foarte aproape una de alta. Este pentru prima dată când sunt așa de aproape una de alta. În același timp, aș vrea să ne gândim totuși la o formulă care să poată să fie aplicată în fiecare an, nu să venim să discutăm în fiecare an o creștere, un procent de creștere. Vreau să fie ceva transparent, ca toată lumea să știe. Ceea ce e bine anul acesta este că discutăm acum, nu pe 25-26 decembrie”, a spus prim-ministrul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.