Social

Raluca Turcan face apel la intervenția autorităților locale privind legea consumatorului vulnerabil

Fotografie de arhivă

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a făcut apel la structurile asociative ale autorităților locale pentru o coordonare a eforturilor cu ministerul, astfel încât legea consumatorului vulnerabil să devină aplicabilă de la 1 noiembrie.

„V-am transmis o scrisoare și dumneavoastră, și domnului Boc, și domnului Teban, în care să cunoașteți, ca reprezentanți ai structurilor asociative, modul în care trebuie să ne unim eforturile, astfel încât această lege să devină aplicabilă de la 1 noiembrie, pentru că purceaua e moartă în coteț. V-o spun cu mâna pe inimă. Sunt oameni cu venituri scăzute, care sunt în risc de sărăcie energetică și care au nevoie de punerea în practică a acestei legi. Unitățile administrativ teritoriale sunt cele care trebuie să colaboreze. O dată – cu structurile noastre din teritoriu, prin care vă vom transmite informațiile potențialilor beneficiari. Dar dumneavoastră va trebui să comunicați oamenilor ce înseamnă lege, plafoanele de încadrare, să faceți niște cereri tip, să acceptați dosarele la primării, să triați dosarele la primării, să comunicați cu furnizorii de energie și după aceea această subvenționare să fie decontată de noi, din Ministerul Muncii”, a declarat Turcan, în debutul Adunării Generale a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova.

Ministrul a evidențiat importanța legii consumatorului vulnerabil, în contextul creșterilor de prețuri la alimente și la energie, dar a subliniat că este necesară o intervenție rapidă, astfel încât oamenii „aflați la ananghie” să poată beneficia la timp de prevederile actului normativ.

„De ce cred că avem nevoie de un comandament de urgență? Cel puțin noi, la Ministerul Muncii, după ce a fost devansată această lege – prin votul tuturor, partide și parlamentari – dacă nu creăm aceste structuri de comandă și de intervenție rapidă, riscăm ca oameni aflați la ananghie să aibă așteptări din partea statului și să nu primească sprijinul de care au nevoie”, a spus Turcan.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.