Politică

Ludovic Orban: „PNL a pierdut masiv din încredere”

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă că partidul „a pierdut masiv din încredere” și după 30 mai, în interiorul formațiunii, s-a declanșat o luptă „foarte dură”, cu instrumente care „nu sunt specifice democrației”.

„Până în data de 30 mai, lucrurile au funcționat. PNL a fost stabil, pe un scor de 26-27%. Percepția asupra PNL a fost o percepție bună și PNL avea un potențial semnificativ de creștere. Orice om care are o minimă obiectivitate știe acest lucru. Din păcate, după data de 30 mai, a fost declanșată o competiție în PNL care s-a transformat, din păcate, într-o luptă foarte dură, o luptă în care cele două părți care au fost implicate în competiție nu s-au sfiit să folosească instrumente care nu sunt specifice democrației și PNL”, a spus Orban, în cadrul Consiliului Național al PNL.

El a arătat că a scăzut nu doar încrederea în PNL, ci și în premier și în Guvern, dar că nu dorește să facă publice date în acest sens.

„Realitatea este că astăzi PNL a pierdut masiv din încredere, că doar 15% dintre români mai consideră că România se îndreaptă într-o direcție bună. Încrederea în Guvern și în premier prefer să nu v-o spun public, dar toți puteți simți lucrul acesta, în viața de zi cu zi, vorbind cu oamenii, comunicând cu oamenii, fie direct, fie pe rețelele de socializare, fie evaluând în mod obiectiv percepția PNL de către români”, a precizat liderul liberal.

Orban a subliniat că este important ca, în cadrul Congresului PNL, fiecare delegat „să judece cu propriul aparat de analiză” și să ia decizia liber, ținând cont doar de binele partidului.

„Prin decizii care nu au fost luate cu acordul meu am ajuns într-o criză politică care pune sub semnul întrebării guvernarea de către PNL”, a spus el.

Potrivit lui Ludovic Orban, cel care va fi ales președinte al PNL trebuie să refacă unitatea partidului, încrederea cetățenilor în PNL și să aibă capacitatea de a reface majoritatea parlamentară care să susțină Guvernul și reformele promise.

„Asta trebuie să facem. Fără mofturi, fără crize provocate artificial, fără niciun fel de toleranță față de inamicul nostru, PSD. Astăzi am votat în Biroul Politic Național o rezoluție care respinge categoric orice formă de înțelegere, de compromis cu PSD”, a adăugat liderul liberal.

Orban și-a exprimat convingerea că PNL nu a câștigat alegerile parlamentare pentru că partidul și-au asumat răspunderea guvernării în „cea mai grea perioadă pe care a trăit-o România și lumea civilizată după Al Doilea Război Mondial”. Ținând cont de acest context, Ludovic Orban consideră că scorul obținut de liberali „a fost mai degrabă un succes decât un insucces”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.