Educație

Ministerul Educației: Peste 1.000 de copii au fost confirmați pozitiv în prima săptămână de școală

Peste 1.000 de copii au fost confirmați pozitiv cu CoViD-19 în prima săptămână de școală, a declarat, sâmbătă, Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.

„Pe parcursul primei săptămâni, conform datelor culese de Ministerul Educației din unitățile școlare, prin intermediul inspectoratelor școlare, un număr de 1.091 de copii au fost confirmați pozitiv cu CoViD-19. Ca urmare, s-a suspendat activitatea față în față în 795 de clase sau grupe de învățământ preșcolar, ceea ce a mărit cumva numărul elevilor aflați în situația de a învăța la distanță”, a declarat Sorin Ion într-o conferință de presă.

Tot în prima săptămână, a precizat el, Ministerul Educației a identificat și 604 de persoane infectate care lucrează în învățământ – personal didactic, didactic auxiliar, nedidactic.

„Pentru săptămâna viitoare, la nivelul zilei de vineri – data de referință pentru stabilirea scenariilor – sunt în continuare un număr redus de localități cu peste 6 la mie – sunt 13 – prin urmare numărul de copii care vor învăța în sistem online din această cauză rămâne relativ constant”, a adăugat secretarul de stat.

Ion a menționat că în aceste zile se transmit teste către cabinetele medicale din instituțiile de învățământ

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.