Social

Raed Arafat: Anunțați autoritățile dacă oamenii nu sunt verificați în restaurante! Nu e pâră, e normal!

Fotografie de arhivă

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a afirmă că un participant la o petrece dintr-un restaurant poate anunța autoritățile, dacă observă că oamenii sunt lăsați să intre în unitatea respectivă fără a fi verificați în conformitate cu regulile impuse pentru stoparea pandemiei.

„Personalul tău trebuie să fie vaccinat, ideal. Nu – atunci minim să fie testat periodic. Dacă vrei ca entitatea ta să funcționeze mai departe, dacă interesul tău este într-adevăr să faci bani din unitatea ta și să nu o închizi. Dacă ai cinci ospătari și unul nu-l testezi, și este nevaccinat și mai sunt doi nevaccinați și transmit boala, nu mai ai niciunul, gata, ai închis, Partea asta este obligativitatea celor care rulează astfel de activități. Dumneavoastră, ca client, n-aveți cum să-i identificați pe ei, dar dumneavoastră, ca și client, puteți să faceți un singur lucru: dacă vedeți că lasă oamenii să intre fără să verifice, să anunțați. Și asta nu este pâră, nu este absolut deloc cum o să aud mulți care spun: ‘Arafat îi învață pe oameni să anunțe când văd nereguli’. Este normal”, a declarat Arafat într-o conferință de presă.

Potrivit acestuia, siguranța unei petreceri depinde de verificarea certificatelor de vaccinare.

„Dacă noi am spus că poți intra după 3 la mie, până la 6 la mie, dar să fie verificat certificatul verde, siguranța ta ca persoană, când intri acolo, este garantată numai dacă operatorul verifică certificatele. Deci dacă nu ți-a verificat ție certificatul, și tu ești un om conștient și ai certificatul verde și nu ți l-a verificat, înseamnă că foarte probabil nu-l verifică la unul care este total inconștient, și vine și fără certificat, și poate că este și puțin simptomatic. Adică asta e ideea. Împreună putem să ne asigurăm că regulile astea se respectă. Sunt mecanisme de control, oricând poate să vină un control să verifice prin sondaj dacă persoanele care sunt în interior sunt cu certificatele sau nu, inclusiv angajații dacă trebuie. Nu știu dacă este prevăzut în hotărâre, dar o luăm ca pe o sugestie”, a adăugat oficialul MAI.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.