Social

Numărul bolnavilor de CoViD-19 spitalizați, de peste 6 ori mai mare față de acum două săptămâni

Numărul persoanelor spitalizate din cauza CoViD-19 în spitalele din Alba a crescut de peste 6,5 ori față de acum aproape două săptămâni, potrivit datelor transmise luni, de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba, la solicitarea Agerpres.

Astfel, dacă în 8 septembrie erau internați în Alba 19 bolnavi de CoViD-19, dintre care 2 la ATI, luni, 20 septembrie, numărul acestora a ajuns, potrivit directorului executiv al DSP, Alexandru Sinea, la 138, din care 18 la ATI. Acesta a precizat că sunt ocupate toate paturile ATI și pentru terapie acută, respectiv 14 la Aiud și câte două la Blaj și Alba Iulia.

Alexandru Sinea a precizat că, în caz de nevoie, ar putea fi suplimentat numărul paturilor de la ATI, pentru a asigura astfel tuturor pacienților acces la serviciile de sănătate necesare, dar că principala problemă este cea cauzată de numărul insuficient de medici ATI.

Luni, în Alba erau internați în total 138 de bolnavi de CoViD-19: 34 la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia (Secția Infecțioase), 17 la Spitalul Municipal Blaj, 14 la Spitalul Orășenesc Cugir, 13 la Spitalul Orășenesc Abrud, 12 la spitalul din Câmpeni, 12 la Spitalul TBC Aiud, 10 la Spitalul Municipal Aiud, 8 la Spitalul Municipal Sebeș, a precizat Alexandru Sinea. Acestora li se adaugă cele 18 persoane spitalizate la ATI în Aiud, Alba Iulia și Blaj, a adăugat directorul executiv al DSP Alba.

De la începutul pandemiei, în martie anul trecut, în Alba au fost depistate cu CoViD-19 22.150 de persoane, după efectuarea a 255.822 de teste. Au fost declarate vindecate 20.717 persoane, iar 682 au decedat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.