Sănătate

Vaccinul Pfizer/BioNTech este „sigur și bine tolerat” de copiii între 5 și 11 ani

Vaccinul Pfizer/BioNTech împotriva CoViD-19 este „sigur și bine tolerat” de copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, iar doza adaptată declanșează un răspuns imunitar „robust”, potrivit rezultatelor unui studiu anunțate luni de cele două companii farmaceutice, relatează AFP.

Pfizer și BioNTech intenționează să transmită datele autorităților „cât mai curând posibil”, potrivit unui comunicat, în care se precizează că răspunsul imunitar este „comparabil” cu cel observat la tinerii între 16 și 25 de ani care au primit vaccinul într-o doză mai mare.

Este vorba despre primele date clinice pentru această grupă de vârstă. Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) și Administrația americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) au autorizat vaccinurile Pfizer/BioNTech și Moderna, bazate pe tehnologia ARN mesager, începând cu vârsta de 12 ani.

Ca urmare a răspândirii variantei Delta, „cazurile pediatrice de CoViD-19 au crescut, începând din iulie, cu 240% în Statele Unite, subliniind necesitatea vaccinării”, a declarat Albert Bourla, director executiv al Pfizer.

Efectele secundare ale vaccinului, dozat la 10 micrograme în cazul grupei de vârstă 5-11 ani față de 30 de micrograme pentru persoanele mai în vârstă, sunt „în general comparabile” cu cele observate la persoanele cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani, subliniază cele două companii farmaceutice.

Este vorba despre rezultate parțiale ale unui studiu realizat pe 4.500 de copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 11 ani în Statele Unite, Finlanda, Polonia și Spania.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.