Administrație

Anchetă internă la ISU Brașov după ce un operator a scris „ursul băăă” într-un mesaj Ro-Alert

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Brașov desfășoară o anchetă internă după ce, luni, la populație a ajuns un mesaj de avertizare Ro-Alert cu privire la prezența unui urs într-o zonă locuită, care începea cu formularea „ursul baaa!”.

„Ursul baaa! Atenție, a fost semnalată prezența unui urs pe strada Stejărișului. Animalul este considerat periculos. Nu încercați să vă apropiați de el sau să îl hrăniți. Evitați deplasarea în zonă dacă nu este absolut necesară. ISU Brașov”, a fost textul mesajului primit de brașoveni.

La nivelul instituției a fost demarată o anchetă.

„Desfășurăm o anchetă internă pentru a verifica modul de transmitere a mesajului. (…) Scopul mesajului a fost de a informa cetățenii județului Brașov cu privire la prezența ursului pe strada Stejărișului, pentru a evita deplasările în zona unde a fost văzut animalul sălbatic. Dintr-o eroare, persoana din cadrul dispeceratului care a transmis mesajul a adăugat cuvintele ‘ursul baaa’. Ne cerem scuze pentru eroare, dar avem convingerea că populația a înțeles conținutul și scopul preventiv al mesajului”, a transmis, marți, ISU Brașov.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.