Mozaic

În luna septembrie, Raftul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba poposește la Șpring

Fotografie generică

Miercuri, 22 septembrie 2021, de la ora 12.00, la Biblioteca Comunală Șpring, va avea loc inaugurarea unui nou Raft al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” în județul Alba, informează instituția.

Inaugurarea Raftului Bibliotecii Județene Lucian Blaga în Județul Alba la Șpring va avea loc în prezența lui Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba, a Iuliei Stănilă, primarul comunei Șpring și a domnului Silvan Stâncel, managerul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba. Totodată activitatea se bucură de sprijinul Parohiei Ortodoxe din localitatea Șpring și de prezența scriitorului Virgil Todeasă, cetățean de onoare al comunei și a meșterului iconar Nicu Munteanu declarat în anul 2013 Tezaur Uman Viu, de către Unesco.

Proiectul 2.9 Fondul Special – Raftul Bibliotecii Județene Lucian Blaga în Județul Alba are ca scop, pe de o parte sprijinirea bibliotecilor în diversificarea fondului de carte, iar pe de altă parte îndrumarea metodologică a bibliotecarilor în desfășurarea unor activități de promovare a cărții, a scriitorilor și de implementare a unor activități cultural-educative, totul în beneficiul comunităților locale.

Obiectivele proiectului sunt constituirea, organizarea, administrarea și dezvoltarea unui fond de carte, oferit cu titlu de împrumut de către Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba către bibliotecile publice din județul Alba în scop de informare, consultare, cercetare sau petrecere a timpului liber.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.