Economie

Mercedes-Benz România se pregătește să devină Electric Only

Mercedes-Benz România își propune ca, până în 2025, portofoliul de autovehicule electrice și plug-in hybrid să dețină o pondere de 50% din total.

„Ne dorim un viitor mai sustenabil, iar pentru asta ne reducem amprenta de carbon nu numai în cazul modelelor noi de autovehicule pe care le vindem, ci și în ce privește întregul lanţ de aprovizionare. Noul EQS de la Mercedes-EQ, de exemplu, este produs fără emisii de carbon și va fi lansat oficial în România zilele următoare”, a declarat Amanda Zhang, CEO Mercedes-Benz România, în cadrul evenimentului Mercedes-EQ Pop-Up Store derulat în Piaţa Victoriei din București.

În acest context, compania va oferi o alternativă electrică fiecărui segment din gama sa în următorii patru ani, urmând să lanseze variante noi electrice la fiecare jumătate de an până atunci, iar ţinta ambiţioasă a brandului pe plan local este de a avea un share de autovehicule electrice și plug-in hybrid (xEV) de până la 50%, până în 2025.

Pe piaţa din România, două din zece autoturisme Mercedes-Benz sunt electrificate, fiind fie complet electrice, fie plug-in hybrid.

„Programul local Rabla de subvenționare a contribuit cu siguranță la impulsionarea tranziției către electrificare. Suntem țara din Europa cu unul dintre cele mai avantajoase programe de acest fel”, a subliniat directorul de vânzări al Mercedes-Benz România, Radu Mocanu.

În prezent, portofoliul de produse Mercedes-Benz conține nouă modele plug-in hybrid, ce acoperă aproape toate segmentele – de la compact cars, precum A-Class sau B-Class, până la limuzina etalon S-Class. În plus, cele trei modele complet electrice disponibile pentru comandă sunt EQC, primul autoturism Mercedes-EQ, EQA și noul EQS.

Mercedes-Benz se așteaptă ca până la finalul anului viitor, după ce alte patru modele electrice vor fi lansate, una din patru autoturisme să fie electrificate. Până anul viitor,vor fi disponibile EQB, EQE și două modele EQS – o variantă SUV și o variantă Mercedes-AMG.

Deschiderea Mercedes-EQ Pop-Up Store de la București a fost posibilă alături de dealerii autorizați Mercedes-Benz: Autoklass Group și Ţiriac Auto.

Instalația temporară va fi deschisă publicului, zilnic între orele 10.00 – 20.00 (respectiv până la ora 22.00, vineri și sâmbătă), până pe data de 14 octombrie 2021.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.