Administrație

Evenimentele private, interzise în Sâncel. Circulația va fi restricționată la sfârșit de săptămână

Evenimentele private sunt interzise, de joi, în comuna Sâncel, unde se înregistrează cea mai mare rată de infectare din județul Alba cu virusul SARS-CoV-2, respectiv 6,15 la 1.000 de locuitori.

Întrunit, miercuri, în ședință extraordinară, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Alba a adoptat o hotărâre privind constatarea ratei de incidență cumulată la 14 zile a cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2, la data de 22 septembrie, și stabilirea măsurilor de limitare și prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 la nivelul unităților administrativ-teritoriale de pe raza județului Alba.

În ceea ce privește unitatea administrativă cu cea mai ridicată rată de infectare, 6,15 la mie, în care au fost depistate pozitiv în ultimele două săptămâni 16 persoane, din care 3 au decedat, se vor aplica o serie de măsuri restrictive.

Astfel, se interzice organizarea de evenimente private, iar operatorii economici care desfășoară activități de comerț își vor organiza și desfășura activitatea în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 5.00 – 18.00.

De asemenea, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20.00 – 5.00, cu anumite excepții, cum ar fi deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi și deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente.

Celelalte măsuri restrictive, valabile pentru unitățile administrative cu o incidență mai mare de 6 la mie, nu au o aplicație practică, deoarece în comună nu sunt săli de sport și/sau fitness, piscine interioare, cinematografe etc.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.