Mozaic

Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine”, reluat după doi ani de pauză forțată

Fotografie de arhivă

O nouă ediție a Festivalului Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine” va avea loc sâmbătă și duminică la Alba Iulia, după ce în 2020 evenimentul a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus.

O noutate este faptul că, spre deosebire de anii trecuți, festivalul se va desfășura în aer liber, în Piața Cetății, cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, Agerpres, de către Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, vor concerta la Alba Iulia artişti ca Victor Socaciu, Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Zoia Alecu, Dinu Olărașu, Florin Săsărman, Sorin Minghiat şi Vali Șerban.

„În fiecare an, Alba Iulia devine capitala muzicii folk româneşti, iar cei mai îndrăgiți interpreți ai genului se mută în ‘Cealaltă Capitală’ cu întreg bagajul de muzică bună. În acest an ne propunem să organizăm o ediție specială a festivalului, de o sensibilitate aparte, pentru dumneavoastră, publicul, dar și pentru artiștii județului și ai României, într-o perioadă dificilă din cauza pandemiei de CoViD-19. Atingerea acestui deziderat va fi posibilă doar cu sprijinul spectatorilor. Datorită susținerii Consiliului Județean Alba, căruia îi mulțumim pe această cale, anul acesta intrarea la festival va fi gratuită, însă facem un apel la responsabilitate, asumare și respect, în vederea respectării cu strictețe a măsurilor sanitare impuse de legislația în vigoare”, a afirmat managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena”, Alexandru Pal.

Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine” se va desfășura sâmbătă și duminică, în Piața Cetății din municipiul Alba Iulia. Fiecare zi va fi deschisă, la ora 11,00, la un local din Alba Iulia, cu o „Cafea cu Folk”, în cadrul căreia publicul se va putea întâlni cu interpreții invitați în festival. Duminică, la același club, este programată și lansarea discului vinyl „Accent 40 – Cascadorii Anxietății” și cartea „Chitaristul” – Paul Prisada.

Spectatorii care doresc să participe la Festival trebuie să ştie că accesul în perimetrul de eveniment va fi deschis cu o oră înainte, astfel încât să se intre pe rând, respectând distanțarea fizică. La intrarea în zona de concert, fiecărui spectator i se va măsura temperatura cu termometre non-contact şi nu se va permite accesul persoanelor simptomatice care prezintă tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală modificată sau celor cu temperatura măsurată mai mare de 37,5 grade C.

Pe toată perioada concertelor, în perimetrul de eveniment, fiecare participant va trebui să poarte mască de protecție, în mod corespunzător. De asemenea, intrările vor fi dotate cu stații de dezinfectare pentru mâini, iar spectatorii vor fi obligați să se dezinfecteze în momentul accesului în spațiul respectiv.

Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine” este organizat de Consiliul Județean Alba, prin Centrul de Cultură „Augustin Bena”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia. Festivalul este o marcă înregistrată a CJ Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.